Sport

Fotbal. CS Hunedoara – Industria Galda de Jos 2-1

Partida de la Hunedoara s-a anunţat una importantă pentru echipa gazdă, în condiţiile în care formaţia hunedoreană avea în clasamentul seriei doar trei puncte, câştigate chinuit în jocul cu CS Ocna Mureş , înfrîngerile de la Ungheni şi Reghin fiind de neacceptat pentru conducerea clubului.
În aceste condiţii, susţinătorii echipei hunedorene au aşteptat sâmbătă o evoluţie la nivelul pe care îl cunoşteam din sezonul trecut şi la pretenţiile financiare pe care le au cei care poartă tricourile cu sigla clubului.
Victoria obţinută totuşi sâmbătă a fost una chinută, cu evoluţii dintre cele mai penibile pentru unii dintre cei care au evoluat în teren la formaţia din Hunedoara.
O primă gafă a arbitrului Dan Ştefan Buzărnescu am notat-o în min. 15 , la o centrare venită de la Herci, în careul de 16, Iacob este faultat dar nu acordă penalty pentru hunedorean ci…cartonaş galben acestuia pentru …simulare şi proteste.
Gazdele şi-au continuat asediul către poarta lui Suciu dar nu reuşesc să-l învingă pe portarul din Galda. Aşa că oaspeţii vor fi cei care sparg gheaţa şi în min. 20 reuşesc să înscrie, profitând de o imensă greşeală a portarului Lefter, care la o intervenţie în propriu careu este jenat, a scăpat mingea, iar experimentatul jucător al oaspeţilor Tegbo a recuperat , a ridicat mingea pentru Cioară şi acesta a trimis în poartă. La protestele antrenorului hunedorean Raul Spătaru, centralul din Craiova îi arată cartonaşul galben.
CS Hunedoara va egala în min. 24 ca urmare a unei acţiuni personale pe care a controlat-o vârful Flaviu Iacob (foto). Acesta a luat mingea de la mijlocul terenului şi deşi talonat de un apărător al echipei oaspete a reuşit să şuteze violent , sur­prin­zător,pe jos, central de la maginea careului de 16 m şi a res­ta­bilit egalitatea pe tabela de scor.
Parcă treziţi de acest rezultat, elevii pregătiţi de Raul Spătar şi Daniel Dăscălescu au avut câteva ocazii bune spre poarta lui Suciu. Dar fundaşul hunedorean Radicof este cel care va înscrie neaşteptat pentru gazde în min.30 : a fost o lovitură liberă pentru gazde de la 28 m, a executat scurt Trăşcan până la Herci, iar acesta a trimis lung în careu de unde Radicof a împins balonul în poartă, pentru 2-1.
În repriza secundă am văzut o echipă hunedoreană depăşită de importanţa acestui meci. Am consemnat multe ratări, une­le imposibile, care ne-au arătat o formaţie practic derutată sau depăşită de partenerul de joc. În min. 55 arbitrul de centru le-a refuzat oaspeţilor un penalty la un fault în careu asupra lui Cioară, lucru care ar fi trebuit să îi trezească pe hunedoreni, dar aceştia au continuat să arate că ..atâta pot !
În urma unui fault în careu asupra căpitanului hunedorean Vasinc, arbitrul dictează penalty pentru gazde. Îl execută Robert Cristian, dar masivul portar Suciu respinge cu piciorul în lateral, salvându-şi echipa de un nou gol. Tot el va interveni la fel de bine şi în min. 70 la o lovitură liberă executată de acelaşi Robert Cristian, la vinclul porţii.
Ultimele 15 minute au fost un coşmar pentru gazde, cu pre­siune şi ratări din partea celor din Galda, dar şi cu ratarea me­ciu­lui, în primele minute de prelungiri, când hunedoreanul Daniel Crăciunesc a primit o minge la marginea careului de 16 m advers a pătruns în suprafata acestuia şi din poziţie singur cu portarul , în loc să trimit pe lângă acesta sau în lateral la un coechipier aflat în apropiere, a preferat să suteze direct..pe lângă poartă.
Victorie chinută care va duce cu siguranţă la o amplă ana­liză a evoluţiei unora dintre componenţii echipei hunedorene, chiar dacă formaţia a câştigat cele trei puncte . În următoarele două etape CS Hunedoara se va deplasa la Sticla Arieşul Turda şi la Unirea Dej.
CS Hunedoara: Lefter – Ciucurescu, Radicof, Marinca, Trăşcan, D. Creciunesc, Pau (min.88 Mardare),Herci (min.60 Robert Cristian), Bloj, Vasinc (min.84 Buzincu) Iacob (min. 88 Kocis). Antrenor Raul Spătaru.

One thought on “Fotbal. CS Hunedoara – Industria Galda de Jos 2-1

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.