Fostul secretar al municipiului Deva, Laura Sârbu, trimisă în judecată

Adriana Năstase

Fostul secretar general al municipiului Deva, Laura Sârbu (foto), soţul său Hadrian Sârbu şi cumnatul acesteia, Adrian Mihai Bodrean au fost trimişi în judecată de căte procurorii DNA, la scurt timp după arestarea lor.

Se judecă cererea măsurii preventive
Cei trei sunt acuzaţi de trafic de influenţă, do­sarul fiind înregistrat la Tribunalul Hunedoara, informează DNA. Parte din dosar este şi firma Smart Drumcons SRL, administrată de Cornelia Bo­drean. Societatea a fost înfiinţată în luna fe­bruarie 2020 şi are ca obiect de activitate „Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nere­zi­den­ţiale”. Soţii Sârbu dar şi Adrian Bodrean au fost ares­taţi la în­ce­putul acestei luni. Astăzi, la Tri­bunalul Hune­doara se judecă cererea de verificare a măsurii preventive faţă de cei trei. DNA îi acuză de trafic de influenţă pe cei trei. Laura Sârbu a deţinut funcţia de secretar general al municipiului Deva, soţul ei Hadrian Sârbu este angajat în cadrul Biroului Investitori Relaţii Externe şi cumnatul secretarului, Adrian Mihai Bodrean este angajat la Serviciul Cadastru, Fond Funciar.
„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anti­corupţie – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:

SÂRBU LAURA, secretar general al Primăriei mu­nicipiului Deva, pentru comiterea infracţiunilor de:
– trafic de influenţă (două fapte din care una în formă continuată),
– participaţie improprie la infracţiunea de fal­sificare de instrumente oficiale,
– instigare la fals material în înscrisuri oficiale,

SÂRBU HADRIAN, angajat în cadrul Biroului In­vestitori Relaţii Externe de la Primăria municipiului Deva, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată,
BODREAN ADRIAN MIHAI, funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Deva, administrator de fapt al SC Smart Drumcons SRL, pentru comiterea a două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă”, se arată în comunicatul DNA.

Prezumţia de nevinovăţie
Conform anchetatorilor, Laura Sârbu ar fi pretins de la administratorul unei firme o sumă de 40.000 de lei, pentru a-i facilita obţinerea con­tractului de lucrări la Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte, aflat în administrarea Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS), din cadrul primăriei. De la ad­mi­nistratorul aceleiaşi firme, secretarul municipiului ar fi pretins suma de 7.000 de euro, pentru a-i asigura obţinerea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unei hale de producţie. Se­cretarul municipiului ar fi solicitat aceste sume de bani, cu promisiunea de a-i in­fluenţa pe func­ţio­narii primăriei în elaborarea actelor menţionate.
În acţiunile sale, Laura Sârbu ar fi fost sprijinită de ceilalţi doi inculpaţi, susţin procurorii anti­co­rupţie. În complicitate cu soţia sa, Hadrian Sârbu ar fi intervenit şi ar fi stabilit modul în care se­cretarul municipiului trebuia să procedeze pentru a primi mita de la omul de afaceri. Adrian Mihai Bodrean este cel care ar fi retras banii din şpăgi de la bancomat, apoi s-ar fi deplasat la domiciliul soţilor Sârbu pentru a le înmâna sumele de bani, oprindu-şi şi pentru el un „comision”.
Precizăm că până la pronunţarea unei sentinţe definitive în dosarul în care sunt acuzaţi de co­miterea unor infracţiuni de corupţie, cei trei in­cul­paţi se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

One thought on “Fostul secretar al municipiului Deva, Laura Sârbu, trimisă în judecată

  • 27 aprilie 2021 la 6:56
    Permalink

    La puscarie cu voi excrocilor
    Sa nu mai iesiti din puscarie. Gunoaielor. Sa va fie confiscate averile obtinute ilegal.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare