ActualitateFlash

Fostul manager al teatrului din Petroșani nu a reușit să fie repus în funcție

Sorina Popa

Fostul manager al teatrului I.D.Sîrbu din Petro­șani, Cosmin Rădescu (foto), a pierdut, la Tribu­nalul Hunedoara, procesul prin care solicita con­du­cerii Consiliului Județean să-l repună pe post.

Poate face recurs
Reamintim că Rădescu nu mai este managerul teatrului din Petroșani, de fapt, nu mai este angajat al instituției de cultură. El a cerut instanței să fie repus în funcția de manager, dar magistrații de la Tribunalul Hunedoara i-au res­pins cererea.

Iată soluția, pe scurt, din 11 februarie 2022
„Respinge cererea formulată și precizată de către reclamantul Rădescu Cosmin, în con­tra­dic­toriu cu pârâții UAT Județul Hunedoara, Consiliul Județean Hunedoara și președintele Consiliului Județean Hunedoara, vizând suspendarea exe­cu­tării Dispoziției nr. 400/29.10.2021, Hotărârii Con­siliului Județean Hunedoara nr.291/29.10.2021 și Dispoziției nr.402/29.10.2021, ca neîntemeiată. Respinge cererea de intervenție accesorie formulată de terțul intervenient Burgiu-Anutoiu Irina, ca rămasă fără obiect. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. În caz de exercitare, recursul se depune la Tribunalul Hunedoara, sub sancţiunea nulitătii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispozitia părtilor prin mijlocirea grefei instantei, azi, 11.02.2022”.
Mai exact, Cosmin Rădescu a solicitat să se suspende decizia prin care a fost dat jos de pe funcția de manager al teatrului din Petroșani. Dacă el ar fi avut câștig de cauză, atunci trebuia repus urgent înapoi în funcție.

Ce zice vicepreședintele Bădin
Fostul manager este acuzat de către cei de la Consiliul Județean Hunedoara de abuz în serviciu, deoarece a prelungit ilegal unele contracte, că a cumpărat telefoane și aparatură pe care a „uitat” să o aducă.
„Încadrarea personalului din instituțiile de spectacole sau concerte, se face pe bază de concurs, ori de examen, organizat în condițiile legii. În cadrul contractelor individuale de muncă, pe perioadă determinată, angajarea se poate face și în mod direct, prin acordul părților. Între aceleași părți se pot încheia succesiv, cel mult 3 contracte pe perioadă determinată și nu mai mult de 36 de luni. Domnul manager Rădescu își permite să facă încă un abuz și încheie, fără susținerea unui concurs, sau examen, domnului Ionel Dumitriu, un contract prin care se modifică perioada determinată, în perioadă nederminată. Este un abuz, și vă informez pe această cale că se demarează de către CJH plângere penală împo­triva fostului manager și a juristei acestui teatru, pentru abuz în serviciu”, a spus la acea vreme, Ion Bădin, vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura