Politica si administratie

„Foști eroi în pandemie, spor mai mic ca-n primărie” au strigat protestatarii de la Sanitas

Medicii, asistenții și personalul au­xi­liar au ieșit din nou în stradă, iar doctorii amenință că nu vor mai consulta decât contracost. Ei sunt nemulțumiți că ar urma să primească mai puțini bani pentru serviciile acordate în cabinete. ieri dimineață au fost proteste la Mi­nis­terul de Finanțe. Proteste au fost și la Cluj, în fața Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

Resurse financiare
„Foşti eroi în pandemie, spor mai mic ca-n primărie”, ”Epuizaţi”, ”Nu lăsaţi să­nă­tatea să moară”, au scris pro­testatarii pe pancarte.
Protestatarii au cerut declanşarea gre­vei generale în sistem. Sindicaliştii spun, de asemenea, că nu mai acceptă ex­pli­caţia potrivit căreia nu sunt bani la buget: „Resurse financiare sunt, doar că trebuie corect şi echitabil utilizate”.
„Nu mai acceptăm asigurări de creş­tere salarială cu trimitere la noua lege a salarizării. Legea trebuia să fie deja în vigoare de la 1 ianuarie a acestui an, însă ea nu este în acest moment nici măcar în sta­diul de proiect finalizat”, au mai trans­mis sindicaliştii. Principala revendicate a fost legată de majorarea tuturor salariilor din sistemul de sănătate, cu 20 la sută. Protestatarii au venit la Ministerul de Finanțe cu coșuri de cumpărături în care au pus apă, covrigi și hârtie igienică, sus­ținând că doar pentru acestea le rămân bani după ce achită taxele și facturile.
Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti, a declarat că premierul a so­licitat un răgaz de 10 zile pentru a ana­liza solicitările sindicaliştilor din Sănă­tate şi să calculeze impactul bugetar. Sanitas a anunţat mai multe acțiuni de pichetare în perioada următoare, dar şi un mare mi­ting de protest la Bucureşti, la care să participe peste 10.000 de persoane.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura