Foste puncte termice, adăposturi pentru boschetari şi maidanezi

10 martie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Dana Istudor

Ateliere, depozite, service auto, sau focare de infecţii, în aşa ceva s-au transformat fostele puncte termice din Valea Jiului.

După ce în majoritatea oraşelor din Valea Jiului s-a renunţat la încălzirea pe bază de cărbune, punctele termice care nu demult dirijau agentul termic în apartamentele oamenilor au fost rând pe rând, desfiinţate.

În Uricani, nici un punct termic nu a mai funcţionat de aproximativ patru ani, deoarece oamenii au ales alte modalităţi de a-şi încălzi apartamentul. În tot acest timp, clădirile respective au rămas în paragină, iar acum sunt adevărate focare de infecţie, în care şobolanii, câinii şi alte animale şi-au găsit adăpostul. Însă, situaţia se poate schimba, toate cele trei puncte termice vor intra într-un proiect de renovare, iar pe viitor, vor servi din nou la încălzirea locuinţelor.

„Conform unui proiect al primăriei, cele trei puncte termice dezafectate vor fi transformate în centrale termice pe gaz. Acele centrale termice vor fi supuse unui proiect amplu de renovare, iar în viitor, vor reprezenta o alternativă pentru încălzirea centrală. Nici un punct termic din Uricani nu a fost vândut şi nici nu va fi, le păstrăm, pentru că în viitor, sigur vor fi folositoare”, a declarat primarul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre Petrila. În cel mai estic oraş al Văii Jiului, situaţia punctelor termice este catastrofală. Din 11 puncte termice, câte au fost iniţial, doar unul singur mai poate îndeplini această funcţie. În rest, toate au fost fie abandonate, fie vândute, pentru a fi transformate în altceva. Este vorba de Centrala termică nr. 1, care deşi a fost renovată şi este în stare de funcţionare, este şi ea pe punctul de a fi abandonată sau vândută.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
I-au confiscat maşina

Luni noaptea, poliţiştii hunedoreni au primit o sesizare prin serviciul de urgenţă 112, de la o persoană din Mintia, care...

Domnul Boc si toba mare

„Ritm mediu anual de creştere de 6 la sută”, „Vom creşte salariile profesorilor”, „Vom îmbunătăţi starea de sănătate a populaţiei,...

Hunedorenii fac legea la lupte

Echipele de cadeţi ale cluburilor hunedorene au dominat autoritar prima etapă a Campionatului Naţional de lupte libere, la care au...

Închide