Formula 1. Hamilton a câştigat marele premiu al Stiriei

13 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Pilotul britanic Lewis Hamilton (care în acest an competiţional evoluează pentru Mercedes) a câştigat Marele Premiu al Stiriei, desfăşurat duminică pe circuitul Red Bull Ring din Spielberg (Austria), obţinând prima sa victorie în ediţia 2020 a Campionatului Mondial de Formula 1.

Britanicul a fost înregistrat la finalul celor 71 de tururi de circuit în 1h 22 min. 50 sec. 683/100, devansându-l cu 13,719 secunde pe coechipierul său de la Mercedes, finlandezul Valtteri Bottas, care rămâne însă liderul clasamentului general, după ce s-a impus în urmă cu o săptămână în prima cursă a sezonului, găzduită de acelaşi circuit austriac.
Pe poziţia a treia, la 33,698 secunde de învingător, s-a clasat olandezul Max Verstappen, urmat de Alexandru Albon (la 44 sec.), cei doi piloţi ai echipei Red Bull.
Marea perdantă a cursei de duminică este scuderia Ferrari, ai cărei piloţi, germanul Sebastian Vettel şi monegascul Charles Leclerc, au abandonat după ce s-au acroşat în primul tur.
Menţionăm că înaintea startului piloţii au luat din nou poziţie împotriva rasismului, majoritatea dintre ei punând un genunchi în pământ pe grila de start, aşa cum au procedat şi în urmă cu o săptămână, înaintea Grand Prix-ului Austriei.
Cea de-a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 va avea loc la finalul acestei săptămâni, pe circuitul Hungaroring de lângă Budapesta, dar fără spectatori.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ana Maria Popescu este campioană mondială la spadă

Ana-Maria Popescu (foto) a fost desemnată câştigătoarea Cupei Mondiale la spadă, pentru a patra oară, potrivit site-ului Federaţiei Române de...

Naţionala de baschet feminin 3 x 3 a început antrenamentele

Echipa naţională de baschet feminin 3x3 a revenit la Complexul Olimpic Sydney 2000 din Izvorani, unde se va pregăti pentru...

Tenis de câmp. Premii… fără să joace pe teren

Organizatorii turneului de tenis de la Wimbledon vor oferi jucătorilor din circuitul profesionist premii în valoare totală de 10 milioane...

Închide