Politica si administratie

Fonduri pentru întreţinerea cimitirelor

Carmen Cosman

Dacă tot se moare pe capete, iar numărul decedaţilor îl depăşeşte pe cel al nou-născuţilor, edilii din judeţul Hunedoara s-au gândit să aloce fonduri consistente pentru întreţinerea, modernizarea şi reamenajarea cimitirelor. Măcar persoanele decedate să aibă parte de confort, dacă viii se plâng oricum că trăiesc din ce în ce mai greu.

Campioană absolută la alocaţiile pentru cimitire pare să fie administraţia publică din Hunedoara, care a prevăzut în bugetul pentru acest an aproape 500.000 de lei. Cea mai mare parte a sumei, respectiv 287.000 de lei, o reprezintă alocaţiile bugetare, în timp ce alte 200.000 de lei sunt „alte surse constituite potrivit legii”, conform bugetului pe 2012. Edilii din Hunedoara alocă 2.000 de lei pentru reparaţia capelei de la Cimitirul Valea Seacă, 175.000 de lei sunt alocaţiile bugetare pentru repararea zidului de sprijin şi întreţinerea cimitirului de la Valea Seacă, în timp ce 100.000 de lei sunt alocaţiile bugetare pentru înlocuirea gardului la acelaşi cimitir. De asemenea, edilii au mai prevăzut în buget 10.000 de lei pentru amenajarea unui cimitir pe strada Ioan Slavici din localitate.
La Petroşani, sumele sunt mult mai mici, dar deloc neglijabile. Astfel, pentru cimitirul central, reprezentanţii municipalităţii au decis ca, în acest an, să taie arborii care prezintă pericol de prăbuşire, să scape de iarba crescută în exces prin ierbicidare, să achiziţioneze o cositoare mecanică, ce va fi montată pe un utilaj, dar şi să repare încă o porţiune din gardul cimitirului. În total, suma ce va fi alocată este de 150.000-200.000 de lei, însă edilii precizează că sumele atrase anul trecut la buget sunt de aproape 600.000 de lei numai din această activitate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura