Eveniment

Focuri de armă la stână

Cristina Ghenea

Un paznic de vânătoare din comuna Ribiţa este cercetat penal, după ce a împuşcat doi câini de la o stână şi i-a ameninţat cu arma pe ciobani. Bărbatul susţine că încerca doar să se apere, după ce a fost atacat de cei doi câini.

O deţinea legal, dar a folosit-o fără drept
Poliţiştii spun că este vorba despre Silviu J., în vârstă de 46 de ani. Trecând prin apropierea unei stâne de oi din zona Murgaşu, localitatea Dumbrava de Sus, acesta a fost atacat de doi câini ciobăneşti, şi încercând să se apere, şi-a scos puşca şi a tras în ei. Unul dintre patrupede a murit imediat, iar celălalt a fost doar rănit. Dar asta nu e tot, pentru că ciobanii susţin că bărbatul i-a luat şi pe ei în vizor, îndreptând arma asupra lor. „Arma cu glonţ, calibrul 12/1 mm, pe care bărbatul o deţinea legal, dar pe care a folosit-o fără drept, a fost confiscată, pentru efectuarea unui raport de constatare tehnico-ştiinţific. De asemenea, de la locul incidentului a fost ridicat şi câinele împuşcat, pentru efectuarea constatării medico-veterinare, în vederea stabilirii cauzelor morţii”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Deşi nu recunoaşte că a îndreptat arma spre ciobani, paznicul de vânătoare este cercetat pentru ameninţare, uz fără drept de arma, letală şi supunerea unui animal la rele tratamente.

2 comentarii la „Focuri de armă la stână

  • Cei de la serviciul arme sant persoane iresponsabile ! toti cei care detin arme in viziunea lor sant priviti ca posibili infractori ! A detine o arma in mod legal te face sa fi in permanenta in vizorul lor.
    Oare cand se va sfarsi aceasta perceptie ? Ar fi fost culmea ca acest paznic de vanatoare sa fie sfasiat de caini cu arma in mana! si daca ciobanii furiosi ca a fost impuscat cainele s-au napustit asupra lui ce era sa astepte sa-l linseze cu arma in mana ? Si normal ca i-a tinut la distanta cu arma aparandu-se !
    Domnilor de la saest santeti penibili zau,auzi dosar penal,doamne !

  • Nu santem o tara democratica.Dreptul de avea arme de aparare si paza il au doar zeii :magistrati demnitari militari si politisti restul nu conteaza sa ii apere Dumnezeu cu mila . Ei trebuie sa munceasca,sa plateasca dari ca sa tina acesti zei ! Va convine domnilor:averi barosane, arme letale,libertate si…. tot nectarul pamantului !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.