Focare noi de COVID-19 la Hunedoara şi Haţeg

15 iulie 2020 | 4 Comentarii | Publicat in: Comunitate, Flash

Adriana Năstase

Şapte asistente medicale şi o liftieră de la Spitalul municipal „Dr. Alexandru Simionescu“ Hunedoara au fost depistate pozitiv pentru COVID-19. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a declanşat o anchetă epidemiologică aici.
„Este un focar COVID-19. Sunt cinci asistente de la secţia de Boli Infecţioase, una de la Reumatologie, o asistentă de la Dermatologie şi o liftieră. Se face o anchetă epidemiologică“, a declarat Delia Băda, purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara.
Ieri, în judeţ erau 76 de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 40 au refuzat internarea. Cei 40 de bolnavi prezintă forme asimptomatice sau uşoare ale infecţiei şi sunt monitorizaţi de către medicii de familie.
Ce s-a întâmplat la spitalul din Hunedoara? Managerul Radu Budae susţine că una dintre asistente a fost infectată cu noul virus de către soţul acesteia, taximetrist. Femeia a venit la serviciu, neştiind că este infectată, iar de aici toată nebunia. „Am testat şi restul personalului şi nu mai avem persoane găsite pozitive”, a spus managerul Radu Budae.
La spitalul din Haţeg situaţia este mai critică decât la Hunedoara, după ce cei din comunitatea baptistă s-au infectat cu noul virus. Aici sunt nouă pacienţi pozitivi internaţi şi cinci suspecţi, alţi 18 bolnavi COVID refuzând internarea. Primarul Haţegului, Marcel Goia, a refuzat şi el internarea, starea lui fiind bună.
Conform datelor comunicate ieri, miercuri, de Grupul de Comunicare Strategică, de la începutul pandemiei în judeţul Hunedoara au fost consemnate 728 de cazuri de COVID-19.

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. hunedorean spune:

  asistentele plus familiile!
  managere!asa te a invatat boboutan sa trunchiezi adevarul?

 2. medic spune:

  unele asistente sunt o catastrofa.nu respecta regulile si se infecteaza ele si pe altii..

 3. Nevasta lui Budae spune:

  Stie cineva de ce la Apaprod nu poarta nimeni mască ,nicăieri ?

 4. Iulia spune:

  apai budae asta e dezastru, el face avansuri la toate asistentele si infirmierele. trezeste-te boboutaneeeee

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vom sta încă o lună în stare de alertă!

Preşedintele Klaus Iohannis (foto) a anunţat ieri că starea de alertă va fi prelungită, dar nu vor fi impuse noi...

Nemulţumiri şi proteste la EM Vulcan

Minerii de la EM Vulcan au protestat în sala de apel, înainte de intrarea în şut, pentru că nu şi-au...

În sfârşit, gazul metan ajunge şi la Bârcea Mică

De ani buni, cetăţenii din Bârcea Mică, localitate aparţinătoare municipiului Deva, solicită conducerii primăriei să le bage gazul metan. Oamenii...

Închide