Focare de jigodie şi parvoviroză în judeţ

7 martie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara a identificat mai multe focare de parvoviroză, jigodie ori tuse de canisă. Maladiile afectează câinii şi pot fi mortale. Bolile nu se transmit la om şi nu sunt necesare măsuri speciale, spun specialiştii.

În mai multe localităţi ale judeţului Hunedoara sunt înregistrate focare de jigodie şi parvoviroză, afecţiuni care sunt extrem de greu de tratat şi de cele mai multe ori duc la moartea animalului bolnav. Unul dintre focarele de jigodie este chiar în adăpostul public din Petroşani, unde mai mulţi câini adunaţi de pe străzi au fost găsiţi cu această afecţiune, iar unii dintre ei au murit.
”Sunt peste tot în judeţ, mai ales în această perioadă. Sunt focare de parvoviroză şi tuse de canisă, mai ales la câinii tineri şi nevaccinaţi. Sunt focare şi la câinii care au stăpân, nu doar în adăpostul public. Sunt boli date de nişte virusuri şi ele se tratează, dar depinde de perioada în care se începe tratamentul şi de imunitatea căţelului”, a declarat medicul veterinar Radu Iordache, directorul DSVSA Hunedoara.
Medicii veterinari spun că imunizarea câinilor cu vaccinuri este cea mai la îndemână soluţie pentru ca patrupedele să nu contacteze aceste boli. Pe de altă parte, un tratament contra parvovirozei este extrem de scump şi şansele de supravieţuire ale animalului bolnav sunt destul de mici.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Descoperire şocantă într-un pârâu din centrul Petroşaniului

Un bărbat cu vârsta între 50 şi 60 de ani a fost descoperit înecat în pârâul Maleia, chiar în centrul...

Primăria Petroşani a scos la concurs un post de auditor

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a publicat ieri anunţul privind organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei publice de execuţie vacante de...

Inspector antifraudă de la Direcţia din Deva, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul teritorial (DNA – ST) Timişoara au dispus trimiterea în judecată a dosarului...

Închide