FlashSport

Fluierul şi prietenia lată, şi arbitrii au „comis-o” o dată

11 Fotbal sala CUPA PRIETENIEI (11)

Ciprian Marinuţ
Rolul de fotbalişti în care au intrat arbitrii cu ocazia ediţiei a IX-a a „Cupei Prieteniei”, desfăşurată la Deva, de vineri până ieri, le-a încins minţile rău de tot la doi dintre fluieraşi care au sărit la bătaie şi au fost eliminaţi.

La un pas de bătaie
Mai mulţi fluieraşi din echipa judeţului Buzău, prezenţi la „Cupa Prieteniei” de la Deva, au tratat cu dispreţ spiritul amical al turneului şi au făcut altora exact ceea ce arbitrilor nu le place. Adică, i-au intimidat şi hărţuit în mod nesportiv şi necivilizat pe arbitri, iar când deciziile acestora li s-au părut greu de digerat, au sărit la bătaie. Era minutul 15 al partidei dintre echipele judeţelor Buzău şi Hunedoara, iar scorul era 3-0 pentru hunedoreni şi oaspeţii contestau cu înverşunare orice decizie a arbitrilor deveni ce oficiau la partidă. La un moment dat, după ce unul din arbitri (un tânăr de perspectivă) a acordat lovitură liberă pentru hunedoreni, pentru un henţ, unde într-o zonă nepericuloasă, un component al echipei arbitrilor din Buzău (unul plin de fiţe că e deja în loturile divizionare) l-a luat de gât şi a încercat să-l lovească. În sprijinul celui agresat a sărit un coleg din echipa arbitrilor hunedoreni, care l-a pus la punct pe agresor şi… de acolo, spiritele s-au inflamat şi era să se încingă o bătaie generală între cele două formaţii. Până la urmă, echipele de arbitri PRIETENI (???) s-au calmat, iar cei doi au fost eliminaţi şi buzoienii au câştigat cu 7-3 meciul care decidea ocupanta locului secund în grupă. Incidentele aruncă însă o umbră urâtă asupra caracterului unor arbitri şi a Cupei Prieteniei şi ar trebui să-i pună pe gânduri pe fluieraşi, mai ales atunci când decizii de-ale lor stârnesc reacţii similare din partea fotbaliştilor, care joacă pe bani grei şi nu numai pe orgoliu. „E foarte complicat să arbitrezi un meci al arbitrilor. E foarte posibil ca deciziile celor care oficiază să fie deseori diferite de opiniile a 12 arbitri – jucători din teren şi se pot isca discuţii, mai ceva ca la Procesul etapei”, anticipa incidentele încă înaintea turneului, arbitrul Edy Kovacs, principalul organizator al Cupei Prieteniei.

Hunedoara, pe locul nouă
În rest, competiţia fluieraşilor s-a desfăşurat fără alte incidente (a mai fost un singur cartonaş roşu, pentru un henţ intenţionat). Turneul a răsplătit visele fotbalistice ale celor ce s-au pregătit special pentru a câştiga trofeul, dar şi dorinţa celor care au participat mai mult pentru mişcare şi… socializare. Turneul a fost câştigat de echipa judeţului Galaţi, care a dispus în finala mare de echipa din Teleorman cu scorul de 6-5, iar pe locul trei s-a clasat formaţia judeţului Brăila, care a câştigat cu scorul de 7-3 meciul cu cei din Mehedinţi. Echipa judeţului Hunedoara a ocupat locul III în grupa D şi a încheiat la egalitate, scor 3-3, partida pentru locurile 9-10, cu gruparea judeţului Argeş, astfel că ambele echipe au ocupat, prieteneşte, locul nouă. Dincolo de cele peste 30 de meciuri dintre cele 16 trupe prezente, cel mai atractiv moment al turneului a fost… banchetul, de sâmbătă seara, la care situaţia fotbalului şi a arbitrajului românesc a fost dezbătută pe toate feţele. La turneu s-au aliniat la start 15 formaţii judeţene şi echipa municipiului Bucureşti şi au avut drept de joc arbitrii divizionari (sau foşti divizionari), precum şi maximum patru arbitri tineri din loturile de perspectivă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura