Florentina Marincu-Iuşco, medaliată cu bronz la Universiadă

10 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Prima medalie pentru atletismul românesc la Jocurile Mondiale Universitare de la Napoli 2019 a fost adusă marţi seara, de Florentina Marincu-Iuşco. Sportiva de la CNS Cetate Deva a cucerit medalia de bronz în proba de săritura în lungime, cu rezultatul de 6,55 m.

Florentina a sărit în cadrul finalei chiar mai mult, 6,80 m, dar oficialii nu i-au validat încercarea, în ciuda contestaţiei depuse şi judecate preţ de 20 de minute.
Astfel, românca a terminat proba pe locul al treilea şi a cucerit medalia de bronz, depăşită fiind de Maryna Bekh-Romanchuk (Ucraina) – 6,84 m şi de Evelise Tavares Da Veiga (Portugalia) – 6,61 m. În finala competiţiei de la Napoli au concurat 12 sportive.
Florentina Marincu-Iuşco este legitimată la CNS Cetate Deva, acolo unde lucrează cu tehnicianul Nicolae Alexe.
Pentru România, bronzul cucerit de Florentina Marincu-Iuşco este cea de-a treia medalie la această ediţie a Jocurilor Mondiale Universitare de la Napoli 2019, după cele două medalii de bronz cucerite la scrimă la Răzvan Ursachi (sabie) şi Mălina Călugăreanu (floretă).
Foarte important este că Florentina Marincu a obţinut la începutul acestui sezon în aer liber baremurile de calificare pentru Campionatul Mondial de la Doha (Qatar) după ce a sărit 6,75 m la ediţia cu numărul 12 a „Memorialului Octavian şi Viorica Enescu” de la Râmnicu Vâlcea şi apoi pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (Japonia), când la ediţia a 64-a a Internaţionalelor de Atletism ale României de la Cluj, Florentina a sărit 6,87 m şi a devenit prima atletă din ţara noastră care va concura la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor.
Prezentă acum la Jocurile Mondiale Universitare, eleva antrenorului Nicolae Alexe şi-a continuat forma excelentă, s-a calificat din prima în finala probei de săritura în lungime şi a reuşit în final să cucerească o medalie de bronz care este foarte valoroasă.
Palmaresul internaţional de până acum al Florentinei Marincu-Iuşco arată astfel: bronz la Campionatele Europene indoor de seniori (lungime – 2015), campioană mondială de cadeţi (2013) la lungime şi triplusalt, locul 1 (lungime) şi 3 (triplusalt) la Campionatele Europene de juniori 1 şi acum medalie de bronz la Jocurile Mondiale Universitare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Procesul Rădescu vs. Consiliul Judeţean

Ieri s-a derulat un nou termen în procesul intentat de fostul manager al teatrului din Petroşani, Cosmin Rădescu, Consiliului Judeţean...

Consiliul Judeţean ar putea prelua patrimoniul fostei Mine Petrila

Consiliul Judeţean Hunedoara va analiza oportunitatea achiziţionării de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului SA (SNÎMVJ) a obiectivelor...

Cine plăteşte matrapazlâcurile reabilitării Casei de Cultură din Hunedoara?

Noroc cu Curtea de Conturi, care dispune unele măsuri ce pot duce la rezolvarea unor situaţii încurcate care se întâlnesc...

Închide