Florentina, de cinci ori campioană

Ciprian Marinuţ

Atleta Florentina Marincu (foto), de la „Cetate” Deva, s-a impus în probele de 100 de metri şi săritura în lungime la Campionatul Naţional al junioarelor III, desfăşurat la finalul săptămânii în Bucureşti. Cu cele două noi medalii de aur, sportiva antrenată de Nicolae Alexe are în palmaresul pe anul 2011, cinci titluri de campioană a României.
 

Un record şi două medalii
Medaliată şi în competiţiile junioarelor II (16-17 ani), Florentina Marincu (15 ani) era cotată ca principală favorită în probele sale preferate la Campionatul Naţional de junioare III (14-15 ani). Sportiva antrenată de Nicolae Alexe a confirmat aşteptările şi s-a impus detaşat în probele de 100 de metri şi săritura în lungime. În proba regină a competiţiei, cea de 100 de metri, Marincu a fost lideră cu timpul de 12,40 secunde, devansându-le pe Ioana Gheorghe (LPS Banatul Timişoara (12.57) şi Adelina Ropotean (LPS Cluj Napoca – 12.85). „A alergat excelent şi a stabilit un nou record persoanal, mai bun cu opt sutimi de secundă decât precedentul”, a spus Nicolae Alexe. Deveanca a câştigat proba de săritură în lungime cu o performanţă de 5,53 metri, prin care le-a depăşit pe Raluca Oprica (Şoimii Sibiu–5,08 metri) şi Teodora Vasilescu (LPS Constanţa-5,04 metri). „Din cauza caniculei, Florentina a început cu două sărituri depăşite şi am avut emoţii că va rata intrarea în finală. Apoi, s-a mobilizat şi a reuşit două sărituri corecte, cu care s-a instalat în fruntea clasamentului. Totuşi, ca performanţă în sine, saltul de 5,53 metri nu e grozav, în condiţiile în care cea mai bună săritură a ei e de 6,07 metri”, a precizat antrenorul atletei devence.

Pregătiri pentru Balcaniadă
„Florentina a cucerit medalii de aur la 60 de metri şi săritura în lungime la Campionatul Naţional de sală al junioarelor III, medalie de aur la lungime la Campionatul Naţional în aer liber al Junioarelor II şi cele două medalii din week-end. Pe lângă aceste titluri naţionale, Florentina mai are numeroase clasări pe locurile doi şi trei la alte competiţii”, a explicat antrenorul Nicolae Alexe.
Promovată în atenţia Federaţiei Române de Atletism de aceste rezultate excelente, Florentina Marincu a  fost desemnată să reprezinte România în proba de săritură în lungime la Campionatul Balcanic al junioarelor II. Competiţia va avea loc în data de 13 august, în Turcia, iar până atunci, atleta deveancă se va pregăti la intensitate maximă, pentru a cuceri o nouă medalie. „Începe antrenamentele la Deva, după care sper că vom pleca o săptămână la mare, pentru pregătire fizică. Vom reveni la Deva, unde vom lucra la tehnica săriturii şi la elanuri”, a precizat Nicolae Alexe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.