Florentia Marincu Iuşco a cucerit titlul de campioană naţională

Campionatului Naţional de atletism pentru seniori şi tineret s-a desfăşurat pe Tran­sil­vania Arena din Cluj-Napoca, competiţia fiind organizată cu două săptămâni înainte de Europenele de Atletism pe echipe. A fost deci şi o posibilitate de a verifica nivelul de pre­gă­tire al atleţilor care ne vor reprezenta la aces­te Europene.

Program încărcat
Florentina Marincu-Iuşco (foto) a reuşit să facă din nou un concurs bun şi arată că este în formă. Pregătită de prof. Nicolae Alexe, atle­ta legitimată la LPS Cetate Deva, a câştigat locul I, medalia de aur şi un nou titlu de cam­pioa­nă naţională la săritura în lungime, cu o încercare care a măsurat 6.68 m. Pentru Flo­rentina Marincu-Iuşco programul este foarte în­cărcat în perioada următoare: participarea la Campionatul European pe echipe de la Cluj Na­poca, Campionatele Internaţionale ale Ro­mâniei şi apoi evoluţia la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Un titlu naţional la Cluj Napoca şi o medalie de aur a câştigat din nou Andrei Răzvan Deliu, legitimat la SCM Deva, el fiind câştigătorul probei de săritura cu prăjina (4.80 m) pe care o domină de câţiva ani buni.Colega lui de club, Antonia Irimia, a încheiat concursul similar al fetelor pe locul al treilea şi o medalie de bronz, dar rezultatul înregistrat (3.20 m) este sub posibilităţile sale la această probă.
Maria Claudia Florea (legitimată la SCM Deva, CS Ghelari) a câştigat titlul de vice­cam­pioană naţională şi o medalie de argint în proba de 1.500m probă câştigată de o … junioară de la CSM Suceava şi s-a clasat pe locul patru la finalul probei de 800 m.
Juniorii hunedoreni au fost şi ei printre evi­denţiaţii acestei ediţii de campionat. Deveanul Raul Manuel Dan (legitimat la LPS Cetate Deva) s-a impus în proba de 1.500 m, în care Adelin Daniel Pop (CSS Hunedoara) a urcat şi el pe podiumul de premiere.Un rezultat bun a înregistrat şi Ionuţ Dorin Huţanu (CSS Hunedoara) clasat în primii cinci juniori în această probă.
Elisa Enache (LPS Cetate Deva) a încheiat pe podiumul de premiere în proba de săritura în înălţime cu o bună performanţă, 1.70 m care i-a adus o medalie de argint în competiţia de la tineret şi un titlu de vicecampioană na­ţio­nală. De remarcat progresul pe care l-a făcut Eva Alzner (LPS Cetate Deva), ea fiind pe po­diumul de premiere la nivelul juniorilor. De la clubul devean merită să menţionăm evoluţia lui Eric Rus în proba de 3.000, sosit între primii 10 juniori.
Petrina Pivniceru (CSS Hunedoara, CS Ghelari) a încheiat probele de 100 m şi 200 m pe locul VI la nivelul senioarelor, dar pe po­dium la nivelul junioarelor, ceea ce confirmă posibilitatea ca sportiva din Hunedoara să urce în clasamentele anuale la fel ca şi colegii ei, Adelin Daniel Pop, Ionuţ Dorin Huţanu şi Paul Andrei Solomia, sosiţi în între primii 10 atleţi juniori la proba de 800 m.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.