Sport

Fiţe cât casa în fotbalul mic

Ciprian Marinuţ

Jucătorii echipei Aurul Certej au refuzat să joace meciul din deplasare cu Universitatea Petroşani, din ultima etapă a turului Ligii a IV-a, pe motiv că nu era apă la vestiare.

Respectă igiena, mai ceva ca scriptura

Meciul dintre Universitatea Petroşani şi Aurul Certej va intra în istoria „murdară” a fotbalului hunedorean. Partida e curată la capitolele acuzaţii de blat, scandaluri cu arbitri, sau manevre de culise, „defecte”, ce au devenit deja obişnuite şi nu mai impresionează. Însă, jocul „pute” şi a ajuns pe lista Comisiei de Disciplină, pentru că, în premieră pentru Liga a IV-a, jucătorii unei echipe au refuzat să intre pe teren, pe motiv că nu era apă la duşuri. „Echipa de juniori a evoluat pe un teren mocirlos, iar când jucătorii au venit la vestiar să se spele, au constatat că nu este apă. În aceste condiţii, seniorii au refuzat să dispute meciul, pentru că un astfel de tratament e inadmisibil. Dacă ar fi fost vară şi terenul ar fi fost uscat, nu era nici o problemă, dar după un joc pe un teren noroios, oamenii au nevoie să se spele măcar cu apă rece. Pe nici un alt stadion din judeţ nu ni s-a mai întâmplat aşa ceva”, a spus Nicolae Halga, antrenorul echipei Aurul Certej. Tehnicianul a admis totuşi că uneori la antrenamente, nici la stadionul din Certej nu este apă. Iar precizarea referitoare, starea terenului arată că jucătorii „Aurului“ nu sunt neapărat chiar maniaci ai igienei personale, ci au cam exagerat cu fiţele. Dincolo de umflarea în pene a celor din Certej, ar fi fost normal pentru mileniul trei, ca gazdele unui meci să asigure condiţii minime de igienă oaspeţilor.

S-au rugat de ei să joace

Oficialii echipei petroşănene s-au declarat revoltaţi de atitudinea adversarilor, mai ales că lipsa de apă nu depindea de clubul lor, ci era provocată de o problemă tehnică a furnizorului de apă din oraş. „Nu este normal să se întâmple aşa ceva. Apa s-a luat în tot oraşul, pentru o scurtă perioadă de timp. Nu cred că trebuia să nu mai joace din această cauză Ne-am rugat de ei, dar degeaba. Probabil că noi vom câştiga meciul la masa verde”, a declarat antrenorul principal al studenţilor, Ionuţ Stelescu. Vedeta echipei petroşănene, cântăreţul Kamara, care era dispus să joace chiar în acele condiţii vitrege, s-a rugat la rându-i minute în şir de oaspeţi. „Eu am venit de la Bucureşti pentru acest meci şi nu e normal să vă comportaţi aşa”, le-a spus Kamara, şocat de decizia echipei oaspete de a nu intra pe teren.

Au exagerat

Sorin Ciotlăuş, observatorul AJF Hunedoara la acest joc, e de părere că formaţia din Certej nu avea dreptul să refuze să dispute meciul. „Echipa Aurul Certej s-a dezechipat, a intrat pe teren, a salutat publicul, iar apoi a refuzat să joace. E drept că nu era presiune la apă rece, dar acesta nu e un motiv să refuzi fotbalul. Clubul gazdă a trimis deja la AJF un document, prin care se demonstrează că furnizarea apei era întreruptă în tot cartierul, indiferent de voia lor”, a spus Ciotlăuş. „În Regulamentul de organizare a activităţii fotbalistice nu se găseşte nici o prevedere în acest sens. Verdictul în acest caz va fi dat mâine”, a precizat Bogdan Sever, vicepreşedintele Comisiei de Disciplină a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara.

One thought on “Fiţe cât casa în fotbalul mic

  • Exagerat mi se pare titlul… nu cred că avem de-a face cu fițe, cu atât mai puțin cu fițe cât casa!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura