Firmele hunedorene – necesităţi în privinţa digitalizării

8 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Un chestionar iniţiat de ADR Vest care se adre­sează firmelor private din vestul ţării, inclusiv ce­lor din judeţul Hunedoara, cuprinde 23 de între­bări care vizează mai multe aspecte din ac­ti­vitatea companiilor în privinţa utilizării de către acestea a tehnologiei digitale.
Astfel sunt întrebări legate de modul în care se desfăşoară în prezent activităţile/ procesele în ca­drul firmelor, folosirea Internetului, a serviciilor cloud şi a platformelor online comerciale, adap­tarea la tehnologiile digitale, evaluarea necesităţii de digitalizare a diferitelor procese operaţionale (management, resurse umane, relaţia cu clienţii, gestiunea stocurilor şi a materiilor prime, activităţi logistice, producţie/ operaţiuni, arhivarea docu­men­telor etc.), ce investiţii presupune adoptarea soluţiilor digitale, evoluţia serviciile publice la capitolul digitalizare (pentru plata taxelor, înre­gis­trarea activelor, solicitarea, urmărirea şi obţinerea de documente constatatoare, depunerea de de­claraţii, obţinerea de finanţări şamd), impedimen­tele care stau în calea digitalizării etc.
Rezultatele obţinute vor contribui la construirea unei componente a viitorului Program Operaţional Regional 2021-2027 pentru Regiunea Vest, care să sprijine digitalizarea afacerilor, în deplină con­cordanţă cu nevoile reale din acest domeniu. Re­giunea Vest va beneficia de resurse financiare în valoare de peste un miliard de euro în următoarea perioadă de programare, iar POR Vest 2021-2027 va reprezenta principalul instrument de finanţare din fonduri europene disponibil la nivel regional pentru zona urbană, arată Agenţia pentru Dez­vol­tare Regională Vest. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Comunicat de presă. În loc de gălăgie, front comun pentru cetăţenii judeţului Hunedoara

Am constatat, în aceste zile, abundenţa de me­saje publice prin care mai multe persoane din me­diul politic încearcă să obţină...

Lovit în cap cu un bolţar de beton

La 81 de ani, un pensionar din municipiul Vulcan a fost la un pas de puşcărie după ce şi-a băgat...

Puzderie de şoferi băuţi şi fără permis, prinşi de poliţişti

Nu mai puţin de şase hunedoreni au fost descoperiţi în trafic de către poliţiştii rutieri, deşi nu aveau permis de...

Închide