Firmele hunedorene – necesităţi în privinţa digitalizării

Un chestionar iniţiat de ADR Vest care se adre­sează firmelor private din vestul ţării, inclusiv ce­lor din judeţul Hunedoara, cuprinde 23 de între­bări care vizează mai multe aspecte din ac­ti­vitatea companiilor în privinţa utilizării de către acestea a tehnologiei digitale.
Astfel sunt întrebări legate de modul în care se desfăşoară în prezent activităţile/ procesele în ca­drul firmelor, folosirea Internetului, a serviciilor cloud şi a platformelor online comerciale, adap­tarea la tehnologiile digitale, evaluarea necesităţii de digitalizare a diferitelor procese operaţionale (management, resurse umane, relaţia cu clienţii, gestiunea stocurilor şi a materiilor prime, activităţi logistice, producţie/ operaţiuni, arhivarea docu­men­telor etc.), ce investiţii presupune adoptarea soluţiilor digitale, evoluţia serviciile publice la capitolul digitalizare (pentru plata taxelor, înre­gis­trarea activelor, solicitarea, urmărirea şi obţinerea de documente constatatoare, depunerea de de­claraţii, obţinerea de finanţări şamd), impedimen­tele care stau în calea digitalizării etc.
Rezultatele obţinute vor contribui la construirea unei componente a viitorului Program Operaţional Regional 2021-2027 pentru Regiunea Vest, care să sprijine digitalizarea afacerilor, în deplină con­cordanţă cu nevoile reale din acest domeniu. Re­giunea Vest va beneficia de resurse financiare în valoare de peste un miliard de euro în următoarea perioadă de programare, iar POR Vest 2021-2027 va reprezenta principalul instrument de finanţare din fonduri europene disponibil la nivel regional pentru zona urbană, arată Agenţia pentru Dez­vol­tare Regională Vest. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare