www.mesagerulhunedorean.ro

Firmă înşelată de escroci în numele ANAF

03 ANAFMaximilian Gânju  

Un investitor din Valea Jiului a fost înşelat de o persoană din zona Vaslui, aceasta recomandându-se ca fiind de la ANAF. Angajaţii firmei şi-au pus întrebări şi au realizat că au fost înşelaţi abia după ce au trimis banii.

Escrocii inventează noi şi noi metode de a face bani de pe urma celor creduli, iar după metoda „accidentul” ori a „câştigării unui premiu”, ţeparii se folosesc de spaima multor patroni şi se dau inspectori de la ANAF. Aşa s-a întâmplat şi la începutul acestei săptămâni, când o societate privată din Petroşani a fost păgubită cu 3.000 de lei. Angajaţii firmei au primit un telefon de la o persoană care le-a cerut o „sponsorizare” şi s-a recomandat ca inspector ANAF.
„Contabilul firmei a mers la director şi a cerut aprobare pentru a vira banii, probabil că fiind vorba de o sumă mică nu şi-au dat seama despre ce este vorba şi au făcut transferul. Ulterior, au realizat că este ceva putred la mijloc, cum să ceară ANAF sponsorizări? Au sunat la persoana care a cerut sponsorizarea, dar nu le-a mai răspuns nimeni. S-au interesat la Fisc în Petroşani şi li s-a spus că inspectorii fiscali nu pot cere sponsorizări, legea le interzice aşa ceva şi că au fost victima unei înşelăciuni”, ne-a declarat un apropiat al firmei înşelate. Banii au fost retraşi din cont imediat după ce au fost viraţi de firma din Petroşani, posesorul contului fiind o persoană din Vaslui. Aceasta figurează ca reprezentantul unei fundaţii şi a mai avut probleme cu legea. Reprezentanţii societăţii înşelate au depus, ieri, o plângere la Poliţia municipiului Petroşani pentru înşelăciune.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.