Firma Bosch a cerut autorizaţia pentru organizarea de şantier la Simeria

Sorina Popa

Reprezentanţii firmei Bosch au depus cererea pentru acordarea autorizaţiei pentru organizarea de şantier şi împrejmuire. “Săptămâna viitoare, vom elibera autorizaţia respectivă”, a declarat Emil Rîşteiu, primarul oraşului Simeria.

Ajutorul de stat mai întârzie
Şeful Serviciului Parc Afaceri Simeria, Romi Berindeie, a declarat că firma Bosch va închiria câteva birouri aici, începând din luna septembrie a acestui an. Acest lucru este foarte important pentru Parcul de Afaceri din Simeria, care dacă nu va îndeplini gradul de ocupare stabilit de cei de la Uniunea Europeană, vor trebui să returneze o parte din banii europeni investiţi aici.
Pe de altă parte, cei de la ZF scriu că există o întârziere în construcţia fabricii de maşini de spălat de la Simeria, din cauza ajutorului de stat pe care firma germană trebuie să-l primească de la statul român. Grupul german Bosch va demara abia anul viitor construcţia noii fabrici de maşini de spălat pe care o va face în Simeria, o investiţie de 110 milioane de euro, din cauza întârzierilor generate de accesul la ajutorul de stat de care au nevoie germanii.
„BSH (firma prin care se face investiţia – n. red.) va începe construirea unei fabrici de maşini de spălat în România în 2019. Iniţial, BSH a planificat să înceapă construcţia fabricii, a unui centru de logistică şi a unei clădiri de administraţie în cursul acestui an. Din motive tehnice şi strategice, precum şi din cauza decalării deschiderii schemei de ajutor de stat pentru investiţii, proiectul de construcţie va începe doar în cursul anului viitor“, a spus Irenne Wagner, director de marketing şi comunicare la BSH Electrocasnice.

A patra unitate
Firma Bosch a anunţat că va investi 110 milioane de euro la Simeria în fabrica de maşini de spălat. ”Estimările noastre sunt că va fi o creştere a bugetului local cu cel puţin 25 la sută”, declara în urmă cu câteva luni primarul Emil Rîşteiu. Numărul locurilor de muncă va fi, iniţial, de 700.
După primii doi ani de funcţionare, Bosch estimează o producţie de un milion de maşini de spălat pe an. După cele din Germania, Spania şi Polonia, fabrica de la Simeria este a patra unitate de producţie din Europa a grupului german.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.