Finanţare nerambursabilă de 15.000 de euro pentru fermele

6 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

         Fermierii pot primi prin intermediul submăsurii „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” finanţare nerambursabilă în valoare de 15.000 de euro.
Suma se acordă în două tranşe, mai exact 75 la sută la primirea deciziei de eligibilitate şi 25 la sută în momentul în care finalizează obiectivele propuse printr-un plan de afaceri.
Cheltuielile prevăzute în Planul de afaceri, inclusiv capitalul de lucru, achiziţia de teren sau material biologic, efectuare de studii, precum cel pentru sectorul pomicol ori cel privind potenţialul agricol, dar şi activităţile relevante pentru implementarea corectă a investiţiei, pot fi eligibile atâta timp cât susţin obiectivele propuse pentru dezvoltarea fermei.
„Bugetul total al acestei linii de finanţare pe anul 2019 este de 45.900.000 de euro, din care 13.770.000 de euro pentru zona montană. Solicitanţii eligibili trebuie să fie persoane fizice înregistrate şi autorizate (PFA), întreprinderi individuale, întreprinderi familiale sau societăţi cu răspundere limitată (SRL). Apelul a început în 22 iulie şi continuă până la finele anului. Sprijinul public nerambursabil se va acorda pentru o perioadă de maximum 3 sau 5 ani (perioada de 5 ani se aplică doar pentru sectorul pomicol) ”, a precizat Călin Marian (foto), directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură a judeţului Hunedoara.
Acesta a mai amintit faptul că în ideea de a se asigura un ajutor cât mai mare pentru fermierii hunedoreni, cei interesaţi pot urma o serie de cursuri puse la dispoziţie de instituţia agricolă (apicultură, creşterea animalelor, cultura plantelor şi pomicultură). ,,Chiar luni s-au încheiat un curs de creştere a animalelor şi unul de cultura plantelor, dar nu ne oprim aici. În funcţie de înscrieri, vom începe altele, pe aceleaşi ramuri. Căutăm să facilităm posibilităţile de specializare a fermierilor, astfel încât să aibă succes în orice proiect ar accesa”, a mai adăugat şeful peste agricultura din judeţ.(Magdalena Şerban)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Executarea debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante – modificări

Pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Transparenţă decizională, a fost publicat, în data de 05.08.2019, Proiect de ordin al...

Cupa Europeană la judo pentru juniori U 21

Federaţia Română de Judo organizează în perioada 09 – 14 august 2019, la Cluj-Napoca, întrecerile din cadrul Cupei Europene de...

Campionatele naţionale de kaiac-canoe de la Bascov

La acest final de săptămână sunt programate pe singura pistă oficială de concurs, de la Bascov- Piteşti, întrecerile Campionatelor naţionale...

Închide