FlashPolitica si administratie

Finanţare de 4 milioane pentru Haţeg

 timis (1)

 Nicolle Ebner

 Cu toate că este de un an în opoziţie, primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş (foto), nu prea are de ce să se plângă, când e vorba de ajutor financiar de la bugetul de stat. Primăria Haţeg a obţinut de la Ministerul Mediului fondurile necesare pentru realizarea unei reţele de apă şi canalizare în sistem centralizat în satul Silvaşu de Sus.

Proiect de 4 milioane de lei
Prin HG 683/10 decembrie 2009, s-a aprobat finanţarea cu 4.000.000 lei a proiectului de alimentare cu apă şi canalizare în sistem centralizat în localitatea Silvaşu de Sus, aparţinând oraşului Haţeg. Prin realizarea acestui proiect, oraşul Haţeg devine primul din judeţ care va avea, în toate localităţile aparţinătoare, reţea de apă, canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate, conform standardelor europene. „Obţinerea acestei finanţări este un lucru extraordinar pentru noi, administraţia locală din Haţeg, pentru că Silvaşu de Sus era singurul sat în care nu aveam infrastructură de acest tip. Avem reţeaua de apă, canalizare şi staţia de epurare din satul Nălaţi, şi un proiect identic şi în satul Silvaşu de Jos, unde am introdus 19 kilometri. de canalizare menajeră şi opt kilometri de canalizare pluvială, pentru că reţea de apă au deja, şi am început lucrările şi la staţia de epurare care vor fi finalizate în 2010”, afirmă primarul Nicolae Timiş. Administraţia locală a realizat proiectul încă din 2007, timp în care a încercat să obţină finanţări europene, unde contribuţia proprie este de doar doi la sută. Nu a reuşit, în schimb, a obţinut fondurile necesare, în valoare de 4.000.000 lei, de la bugetul Ministerului Mediului, situaţie în care cofinanţarea este de 15 la sută. „O să ne fie greu, deoarece contribuţia de la bugetul local e mare, dar mergem mai departe, urmând să identificăm sursele de finanţare care să ne asigure contribuţia proprie la proiect, în valoare de 600.000 lei”, mai spune edilul şef al oraşului Haţeg. Potrivit acestuia, dat fiind modernizarea localităţilor aparţinătoare, nu este exclus ca două dintre acestea să devină cartiere ale oraşului Haţeg. Primul, şi într-un viitor apropiat, va fi satul Nălaţi, distanţa care desparte locuinţele din sat de cele din Haţeg fiind doar de 500 de metri. 

Colinde şi 1.000 de cadouri
Şi administraţia locală are, la rândul său, veşti bune pentru locuitori. Chiar dacă este an de criză, primarul Nicolae Timiş a reuşit să atragă sponsorizări, astfel încât, să aducă un strop de bucurie în sufletele a 1.000 de copii şi membri ai unor familii cu probleme financiare. „Menţinem tradiţia şi am reuşit să facem 1.000 de pachete cu dulciuri, în valoare de 32 lei/pachetul, mai valoroase şi mai multe decât în anii precedenţi. Acestea vor împărţite mâine, 18 decembrie, cu ocazia concertului de colinde care va avea loc la Casa de Cultură a oraşului, începând cu ora 16.00”, anunţă Nicolae Timiş, dând astfel startul sărbătorilor de iarnă, în oraşul Haţeg.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura