Finale pe aparate spectaculoase

Campioana olimpică la sărituri, brazilianca Rebeca Andrade (foto), şi-a con­firmat supremaţia în a­ceastă probă, obţinând sâmbătă medalia de aur la Campionatele Mon­dialele de gimnastică ar­tistică din oraşul japonez Kitakyushu.
Andrade a obţinut nota 14,966 puncte și a fost urmată de italianca Asia D’Amato (14,083 puncte) şi rusoaica Anghelina Melnikova (13,966 puncte), cea care este și noua campioană mondială la individual compus.
Rebeca Andrade nu a concurat la individual compus la aceste întreceri dar a avut succese în primele două finale pe aparate. Sâmbătă ea a obţinut şi medalia de argint la paralele, cu 14.633 puncte, proba încheindu-se cu victoria chinezoaicei Wei Xiaoyuan, campioană la 17 ani cu 14.733 puncte. Andrade s-a calificat și în finala de la bârnă care a fost programată ieri odată cu cea de la sol, unde a evoluat și gimnasta din România, Maria Ceplinschi.
Finala masculină de la sol a fost câștigată de Nicola Bartolini (Italia) 14.800 puncte, cea de la cal cu mânere de Stephen Nedoroscik (SUA) 15.266 puncte iar la inele s-a impus Lan Xingyu (China) 15.200 puncte.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.