Sport

Finala juniorilor

Ciprian Marinuţ

Primele două clasate în ierarhia Ligii a IV-a la nivel de juniori, CNS Cetate Deva şi Universitatea Petroşani, se vor întâlni, azi, de la ora 16.00, la Petroşani, într-un meci direct, ce poate decide soarta titlului de campioană. Cele două echipe sunt despărţite de doar trei puncte în clasament.

Meci de meci
Această adevărată finală a juniorilor trebuia să se dispute sâmbăta trecută, dar a fost amânată la cererea clubului din Petroşani, întrucât liderul echipei lor, Sebastian Bobină, era plecat cu naţionala României U 17, la un turneu în Italia. „Solicitarea a fost acoperită de regulament, iar Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara a aprobat-o. Am dorit ca ambele echipe să aibă la dispoziţie toţi jucătorii importanţi, pentru ca formaţia mai bună să câştige“, a spus Adrian Radu, preşedintele Comisiei de Competiţii a AJF Hunedoara. Partida va fi arbitrată de o brigadă din Lupeni, formată din Florin Bulgaru, Claudiu Kramer şi Sorin Corpadi, iar observator din partea AJF Hunedoara va fi Mugurel Biriş, şeful Comisiei Judeţene de Juniori.

Doar victoria contează
Cum le stă bine unor echipe frumoase şi competitive care ţintesc titlul de campioană, cele două combatante nici nu concep alt rezultat în afara victoriei în partida de azi. „Noi avem şi şansa unui egal, dar cu siguranţă, vom juca la victorie. Am discutat cu jucătorii şi toţi sunt montaţi să facă risipă de efort şi să demonstreze că sunt cei mai buni din campionat“, a spus Daniel Simina, antrenorul echipei CNS Cetate Deva. „Avem o generaţie de jucători foarte bună. Vrem victoria, pentru că este foarte important ca ei să participe la un turneu naţional. Contăm foarte mult pe talentele noastre, Sebastian Bobină, convocat deseori Lotul Naţional Under 17, Sergiu Costinaş, Sergiu Colţişor, Sergiu Szalacs, Răzvan Făurică, Rareş Popa şi Adrian Puian”, a spus Ionuţ Stelescu, tehnicianul formaţiei Universitatea Petroşani.

Talentaţi şi serioşi
Ambele echipe au un parcurs excelent în campionat, bazat pe talentul şi seriozitatea jucătorilor şi priceperea antrenorilor. CNS Cetate Deva, lidera la zi a Ligii a IV-a juniori, are până acum 25 de victorii, un egal şi un eşec, având 101 puncte şi un golaveraj de 135 goluri marcate la doar 13 primite. Devenii au remizat, scor 3-3, cu Minerul Uricani în deplasare, în etapa a 17-a, în 3 decembrie 2011, şi au pierdut, scor 0-1, acasă, cu Victoria Călan, în etapa a 21-a, în 24 martie 2012. Universitatea Petroşani, ocupanta locului secund, a mers  aproape la fel de bine şi are 98 de puncte şi un golaveraj de 140 la 15, după 24 de victorii, două egaluri şi un eşec. Juniorii echipei din Valea Jiului au remizat, scor 2-2, cu Gloria Geoagiu, în deplasare, în etapa a 9-a, din 8 octombrie 2011, au pierdut, scor 1-2 cu CNS Cetate, la Deva, în etapa a 13-a, în 5 noiembrie 2011, şi au mai avut un egal, scor 2-2, cu Inter Petrila, acasă, în 27 noiembrie 2011.

Cer derogare la FRF
Indiferent care dintre cele două echipe se va impune azi sau care va câştiga titlul judeţean, după ultimele patru etape rămase, campioana va avea probleme de lot în fazele următoare. Ambele grupări au în componenţă în majoritate copii născuţi în 1995 (de 17 ani), iar FRF admite în fazele superioare doar echipe cu jucători născuţi în 1993-94 (de 18-19 ani). „Vom face o cerere la FRF, pentru a se obţine o derogare şi a permite campioanei judeţene să joace şi cu fotbalişti mai mici. Sperăm ca ea să se aprobe, pentru că precizarea legată de vârstă din partea FRF a fost făcută după începerea campionatului“, a spus Adrian Radu, reprezentantul AJF Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura