Final de misiune pentru Eco Sid

29 aprilie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

04 Nicolae-BalosinMagdalena Şerban

Municipalitatea din Hunedoara a aprobat înfiinţarea unei noi societăţi care va prelua activitatea de transport local, SC Eco Sid SRL urmând să predea ştafeta. Şi cu toate că au existat multe vociferări în şedinţele administraţiei locale, legate de subvenţiiile atribuite acestei firme pentru o bună funcţionare, hunedorenii nu s-au plâns de calitatea transportului în comun. Aceasta este concluzia bilanţului managerial.
„Nu am avut reclamaţii de la cetăţeni şi asta este cel mai important. Am respectat programul, fără a ţine cont de banii pe care îi câştigam sau nu. Cei dinaintea noastră se ghidau după alte reguli, primând profitul lor, nu oamenii. Aşa se face că multe rute rămâneau descoperite şi nu se respecta orarul curselor. Pe de altă parte, unii consilieri trebuie să înţeleagă că niciunde în ţară nu există un serviciu de transport local de persoane al primăriei, care să meargă pe profit. Administraţia publică acordă transport cetăţenilor şi la ore care nu sunt profitabile. Ce rentabilitate au iluminatul, de exemplu, măturatul străzilor sau deratizarea? Reprezintă un serviciu public, pus în slujba cetăţeanului. Aşa e firesc”, spune Nicolae Balosin (foto), directorul general al SC Eco Sid SRL. Potrivit acestuia, soarta societăţii este una clară, ţinând cont că până în momentul de faţă, datorează primăriei peste 500.000 de lei, bani ce însumează impozitul aferent unui teren de 108 hectare pe care firma îl are în proprietate. „S-a încercat în 2007 şi 2009 accesarea a două proiecte de dezvoltare care aveau la bază acest teren, dar am fost declaraţi neeligibili. Singura ce poate fi catalogată eligibilă este primăria, însă ea nu este proprietară, deci soluţia este trecerea în proprietatea acesteia, a terenului cu pricina”, mai arată directorul Eco Sid.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deplasare dificilă pe litoral

Echipa de rugbi Ştiinţa Petroşani se va deplasa în etapa de sâmbătă a Diviziei Naţionale tocmai la Năvodari. Cu un...

Refuză Europa

Inter Petrila are dreptul de a reprezenta România în „Cupa NBC”, după ce s-a clasat pe locul al patrulea în...

S-au înecat în ultimele secunde

Autobergamo Deva a început cu stângul duelul cu City’US Târgu Mureş din semifinalele play-off-ului Ligii I. Campionii României au fost...

Închide