Sport

Final de cantonament la turaţie maximă! Victorie la scor în ultimul test

Claudiu Sav

Echipa noastră a pus capăt can­to­na­mentului din Turcia cu cel mai clar suc­ces din amicalele disputate în această iarnă. Corviniştii au trecut, cu 5-0 (2-0), de FK Andijon, grupare de primă ligă în Uzbekistan şi au încheiat, astfel, stagiul de pregătire din Antalya cu victorii pe linie, fără gol primit!

Centrare perfectă
Disputat pe un vânt destul de puternic, amicalul cu uzbecii a fost destul de echi­librat, mai ales în primele 20 de minute, când niciuna dintre echipe nu a găsit drumul spre poartă. Prima oportunitate a aparţinut celor din Andijan, dar Lefter a blocat foarte bine, în scurt, un şut al unui adversar, după o nesincronizare în defen­siva noastră. Replica a venit de la Pîrvulescu, la faza imediat următoare, mijlocaşul nostru şutând plasat de la 18 metri, mingea fiind respinsă în lateral de goalkeeper-ul „roşilor” (24). Două mi­nute mai târziu a venit şi deschiderea de scor, Coman finalizând, din şase metri, o acţiune purtată în dreapta de echipa noastră. În minutul 30, corviniştii au făcut 2-0, prin Manolache, care a trimis, imparabil, cu capul, o centrare perfectă dintr-o lovitură liberă din stânga, exe­cu­tată de Velisar.

Tresărire de orgoliu
După respiro, „corbii albaştri” au în­ceput şi mai avântat şi după o bară a lui Lupu, au marcat de două ori în doar două minute! Marcator, de fiecare dată, Bradu. Mai întâi, mijlocaşul nostru a trans­for­mat, cu siguranţă, un penalty obţinut de Coman (51), iar mai apoi a înscris, din afa­ra careului, după o recuperare ex­ce­lentă a aceluiaşi „nouar” şi o „aşezare” a lui Lupu (53). Adversarii noştri au avut o scurtă tresărire de orgoliu în minutele următoare, dar Roman a avut două intervenţii foarte bune şi, până la final, echipa noastră a mai punctat o dată, prin Hergheligiu, după un contraatac „de manual”, în care balonul a trecut pe la Neacşa şi Iacob, finalizarea venind, ele­gant, din drop (87). S-a încheiat 5-0, iar echipa noastră bifează trei victorii din trei posibile în cantonament, marcând de 8 ori, fără să primească gol! În total, în amicalele acestei ierni, alb-albaştrii, care se vor întoarce în cursul zilei de mâine spre casă, au strâns 6 victorii şi o remiză.
De remarcat, revenirea lui Alexandru Neacşa, care a bifat primele zece minute în teren în această iarnă, după pro­ble­mele medicale avute la tendon şi gambă. În schimb, un mic semnal de alarmă a fost tras de Hrezdac, care s-a resimţit la încălzitea jocului cu uzbecii şi a fost înlocuit, prompt, de Chindriş.
„Am încheiat pe plus acest can­to­na­ment, mă bucură foarte mult atitudinea băieţilor, modul în care am făcut pres­sing, cum ne-am apărat. Sincer, mă aş­tep­tam ca la ultimul meci, fiind şi încăr­cătură, să fie ceva mai dificil pentru băieţi, dar au jucat bine, s-au achitat de sarcinile trasate şi chiar consider că e un cantonament reuşit. Acum nu ne ră­mâne decât să ne pregătim aşa cum trebuie pentru primul meci, cu Slatina, pentru că sunt convins că nu vom avea deloc o partidă uşoară”, a spus antre­no­rul hunedorenilor, Florin Maxim.
Corvinul 1921 Hunedoara: (antrenor Florin Maxim): Lefter (61, Roman) – Iacob, Lică (76, A. Nicolae), Manolache (76, Pop), Velisar (85, Răducanu) – Chindriș (cpt.), Bradu (78, Neacşa) – Lupu (61, Hergheligiu), Pîrvulescu, S. Ion (61, Mitran) – Coman (76, Câmpan).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura