Film de promovare turistică a judeţului

În curând, judeţul Hunedoara va avea un nou film de promovare turistică. Fiind rea­lizat cu o echipă de profesionişti, scenariul va pune în lumină tot ceea ce are judeţul nostru de oferit în materie de atracţii cul­turale, naturale, istorice şi de recreere.


Filmul este realizat de Consiliul Jude­ţean Hunedoara, prin Agenţia de Dezvol­tare Economico-Socială a judeţului Hune­doara, în colaborare cu o echipă cu ex­pertiză în activitatea de producţie şi montaj filme. Durata medie a peliculei va fi de apro­ximativ şase-şapte min, derulându-se du­pă un scenariu dinamic, care antre­nează privi­torii într-o călătorie în timp şi spa­ţiu, pentru descoperirea unui tărâm fas­ci­nant, în care negurile istoriei se în­tre­pătrund cu timpul prezent, ţesând o po­ves­te cu cavaleri, dom­niţe, luptători antici şi tineri aflaţi în căutarea aventurii.
La realizarea filmului şi-au oferit sprijinul o serie de instituţii, asociaţii sau unităţi turistice şi persoane fizice, dintre care amintim Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane, Administraţia Parcului Naţional Retezat, Castelul Corvinilor, Pri­măria Deva, Primăria şi CNIPT Geoagiu, Cen­trul de Cultură şi Artă a judeţului Hu­ne­doara, Ansamblul Folcloric Drăgan Mun­tean, Serviciul Salvamont Hunedoara, Bi­se­rica din Birtin, Toma Coconea, Dan David, voluntarii de la Sarmizegetusa Re­gia şi Asociaţia Terra Dacica Aeterna, Gar­da Cetăţii, Cavalerii Iancu de Hunedoara, Carpathian HorseTrekking, Camping Valea Iarului, Pensiunea Retezat, Muzeul Tex­ti­lelor şi doamna Florica Zaharia, Ansamblul Ritmuri Zărăndene, Pera Bulz, Grupul de tulnicărese de la Bulzeşti şi mulţi alţii. Per­sonajele principale în jurul cărora se des­făşoară acţiunea filmului sunt interpretate de trei tineri hunedoreni pasionaţi de practicarea sporturilor cu motor, respectiv Florina Alexandra Avramescu, Alexandru Ionuţ Mateş şi Răzvan Ionuţ Lenuţ.
Filmul va fi lansat şi promovat începând cu mijlocul lunii septembrie. (L.P.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.