Festivalul Narciselor de la Sălaşu de Sus

07 poiana narciselor retezatMaximilian Gânju

Mii de narcise sălbatice pot fi admirate până spre finalul lui iunie într-o rezervaţie de pe raza localităţii Sălaşu de Sus. Peisajul unic oferit de poiana cu narcise de la poalele Retezatului este prilej de festival pentru locuitorii satelor din zonă, iar acest an, chiar dacă au bani puţini, edilii localităţii s-au pregătit, pentru a continua tradiţia.
„Festivalul are loc în zilele de 18-19 mai. O să avem artişti doar din judeţul Hunedoara. Am făcut deja afişul festivalului. Organizăm acest festival, deoarece este un foarte bun prilej de a ne promova comuna şi zona”, a declarat Sorin Marica, primarul comunei Sălaşu de Sus. Pentru că bugetul comunei este mic, aleşii au decis să aloce suma de 15.000 de lei pentru manifestare, bani cu care vor ajunge pentru cele două zile de festival, crede edilul şef.
Festivalul Narciselor se organizează, an de an, în luna mai, iar poiana în care florile sălbatice acaparează câteva hectare are şi ea o poveste interesantă pentru orice turist. Se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare între localităţile Sălaşu de Sus şi Nucşoara, în apropierea Parcului Naţional Retezat şi este o „insulă preistorică“, în care cresc plante care au rezistat încă din perioada glaciară, când toată zona era o imensă taiga, aproape la fel cum este astăzi Siberia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.