ActualitateFlash

Festivalul Internațional Opera Nights, un regal magic

Ediția din acest an a festivalului inter­na­țional de operă Opera Nights s-a încheiat târziu în noapte cu reprezentația de la Deva, „La Traviata” de Giuseppe Verdi, cea mai jucată operă din toate timpurile.

Neîncăpătoare
Consiliul Județean Hunedoara a pregătit pentru ediția din acest an patru spectacole de înaltă ținută pentru publicul din Petroșani, Hunedoara și Deva. Din păcate, reprezen­tația de la Hunedoara, de sâmbătă seara, a fost anulată din cauza vremii nefavorabile.
La Petroșani, spectacolul „La Traviata”, cu o distribuție diferită față de reprezentația de la Deva, s-a bucurat de mare interes în rândul iubitorilor de muzică clasică din Valea Jiului. Pentru că sala Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani s-a do­vedit a fi neîncăpătoare pentru numărul mare de participanți, Consiliul Județean Hunedoara a montat un ecran în afara clădirii, pe care a fost transmis spectacolul în direct, pentru ca toți doritorii să ia partela seara de operă.
„Ediția din acest an a Opera Nights a fost un regal artistic. Am avut pe scenă inter­preți de mare valoare de la Opera Română din București, Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța și Opera din Brașov. Cu toții au fost extra­or­dinari. Împreună cu orchestra, au reușit să creeze momente magice pe toate scenele pe care au urcat în aceste zile, iar publicul a fost entuziasmat de prestația artiștilor lirici”, a declarat președintele Consiliului Jude­țean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Mulțumiri
Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a mulțumit partenerilor de la Asociația Culturală DevART fără de care nu s-ar fi reușit realizarea acestui eveni­ment. Mulțumiri se îndreaptă către colec­tivul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, condus de soprana Daniela Vlădescu, cea care a asigurat și managementul festivalului, către soliștiide la Opera Română din București, Opera Națională Română din Cluj-Napoca și Opera din Brașov prezenți pe scenă. Mul­țumiri sunt adresate Teatrului Dramatic „Ion D. Sârbu” din Petroșani, Primăriei Munici­piu­lui Hunedoara și Castelului Corvinilor pen­tru găzduirea spectacolelor, Direcției Ge­nerale de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara, Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, Teatrului de Artă Deva și Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara pen­tru tot suportul acordat, precum și tuturor instituțiilor media care au promovat eve­ni­mentul. Și nu în ultimul rând, mulțumiri se îndreaptă către publicul participant la serile de spectacole și pentru atmosfera minu­nată pe care a creat-o.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura