Festivalul Internațional de folclor “Carpatica“

         

        Festivalul Internaţional de Folclor “Carpatica”, dedicat tineretului și copiilor, ajuns la a XIX-a ediţie şi găzduit de judeţul Hunedoara, a debutat joi, 2 august, după amiază,  cu o paradă a portului popular în centrul Devei şi cu un spectacol ce a avut loc în Piaţa Victoriei.

Astăzi, vineri, este programat un spectacol, cu începere de la ora 16.30, în Stațiunea Geoagiu –Băi, iar de la ora 19.00, manifestările se vor desfășura în comuna Băcia,

unde va avea loc o 
paradă a portului popular, urmată de

un spectacol, la Căminul Cultural din satul Tâmpa.

Sâmbătă, reprezentanţiile festivalului se vor derula, începând cu ora 18.00, la Petrila, iar duminică, de la ora 17.00, la Brad, în Parcul Tineretului, unde va avea loc şi festivitatea de închidere a festivalului.

Festivalul Internaţional de Folclor „Carpatica” se numără printre cele mai longevive manifestări de gen din România dedicate copiilor şi tinerilor. La ediţia din acest an, organizată de Palatul Copiilor Deva, Consiliul Judeţean, Primăria Deva şi Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Hunedoara, sunt prezente ansambluri din Serbia, Polonia, Muntenegru, Bulgaria şi din opt județe din România, inclusiv Hunedoara. (Mircea Crivăț)

 

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.