Actualitate

Festivalul berii, la Hunedoara

Nicolle Ebner

Pentru locuitorii municipiului Hunedoara, luna septembrie este perioada în care se numără halbele de bere băute la terasă împreună cu familia sau prietenii, precum şi petrecerile în aer liber. De mai bine de 10 ani, în fiecare toamnă, producători importanţi de bere organizează, în municipiul Hunedoara, Festivalul Berii, eveniment intrat deja în tradiţia locului.

Ploaia, musafirul nepoftit
La nici două luni de la Serbările oraşului, hunedorenii au avut parte de o nouă rundă de petreceri în aer liber, oferită de administraţia locală, sponsorizată de un cunoscut producător de bere. Pe scena Festivalului berii, început vineri, 17 septembrie, şi încheiat ieri, au evoluat, în prima zi, trupe autohtone-Chizid, Corvin Grup, Cinciş Grup, ansamblul de dansuri populare Haţegana. Sâmbătă, hunedorenii au avut parte de o prezentare de modă cu Ara Models, iar seara a fost încheiată de concertele trupelor Outfitt, Figh Level, Vertigo şi Viţa de Vie. În ultima zi a festivalului, hunedorenii şi-au aplaudat copiii, membri ai formaţiilor de dansuri moderne de la Casa de Cultură din oraş. Din păcate, o ploaie torenţială stârnită din senin a pus pe fugă, din faţa scenei, sute de hunedoreni veniţi să cânte şi să se distreze alături de Direcţia 5. Nimeni nu a cedat în faţa intemperiilor. Membrii formaţiei Direcţia 5 au continuat să-şi monteze instrumentele şi să facă reglajele de sunet. Iar spre norocul spectatorilor, terasele erau pregătite pentru cât mai mulţi clienţi, aşa că hunedorenii s-au aciuat sub umbrelele standurilor de bere şi fripturi, ostoindu-şi nerăbdarea cu halbe generoase de licoare, inspumată şi fripturi la grătar. În cele din urmă, a cedat ploaia, aşa că ultima zi a Festivalului berii nu a fost cu nimic mai prejos decât celelalte.
„Nu am făcut altceva, decât să continuăm tradiţia Festivalului berii, în municipiul Hunedoara. Cu excepţia serii de ieri, când a plouat, cred că hunedorenii au avut parte de două zile însorite, cu spectacole oferite de către administraţia locală. Şi pentru că este un an de criză, am reuşit să minimalizăm cheltuielile de la bugetul local, prin atragerea unor sponsori. Hunedorenii merită, din când în când, să-şi descreţească frunţile, mai ales acum, în această perioadă dificilă, atât din punct de vedere financiar, cât şi social”, a declarat Ovidiu Hada, primarul municipiului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura