Sport

FC Deva învaţă o nouă partitură

11x2 csoma alpar a dezertat de la FC DEva pe motiv ca nu si-a incasat drepturile banesti

Ciprian Marinuţ

Venirea pe banca tehnică a campioanei FC Deva (fostă FC CIP) a galonatului antrenor spaniol Sito Riveira şi achiziţionarea a trei stranieri impune schimbări majore în angrenajul şi modul de exprimare al echipei devene.

Achiziţii reuşite
Campioana României la futsal, FC Deva, a lăsat o bună impresie la prima apariţie publică sub comanda spaniolului Sito Riveira. Devenii au câştigat „Cupa Oraşului Simeria“, după două victorii cu City’us Tg. Mureş şi Clujana Cluj, însă dincolo de rezultate, campionii au arătat un futsal de calitate. Noul sistem defensiv, schemele noi din atac şi de la fazele fixe şi atitudinea din teren i-au surprins plăcut pe fanii echipei campioane. Şi jucătorii din Brazilia şi Spania, care au completat lotul devean, au arătat că ştiu futsal şi au potenţial şi resurse de a ajuta echipa. Antrenorul Sito Riveira a afirmat că mai sunt multe de pus la punct, până când echipa se va exprima aşa cum îşi doreşte. „Au fost partide importante, pentru a identifica şi corecta erorile din jocul nostru. Sper ca în scurt timp, să avem un joc mult mai competitiv”, a spus tehnicianul. „Nu e simplu să integrezi noi jucători şi să-i înveţi pe cei vechi să cânte o nouă partitură, dar sunt convins că vom fi mai puternici în noul sezon”, a spus George Mara, preşedintele executiv al FC Deva.

Doi „dezertori“
Din lotul devean, care a participat la turneul de la Simeria, au lipsit internaţionalii Csoma Alpar şi Dumitru Stoica. Cei doi au făcut memorii pentru a deveni liberi de contract, motivând că nu şi-au primit toţi banii promişi pentru câştigarea titlului, iar în prezent se antrenează cu Design Construct Braşov. „Avem declaraţii scrise ale tuturor jucătorilor din lot, că sunt cu banii la zi, astfel că  memoriile lor sunt nefondate. E drept, au existat diferenţieri la premiere, în funcţie de contribuţia fiecăruia la câştigarea campionatului, dar jucătorii şi-au primit drepturile. O să cerem FRF suspendarea lor, pentru că se antrenează cu altă echipă, fără acceptul nostru”, a spus Mara.
Formaţia deveană va participa la finalul săptămânii la un turneu în Ungaria, alături de campioanele Croaţiei şi Ungariei şi de o echipă din Polonia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura