Farmecul fotbalului de altădată

17 august 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Echipele de old boys ale cluburilor Corvinul Hunedoara şi CFR Simeria au oferit un spectacol fotbalistic celor prezenţi ieri la stadionul din Simeria pentru a sărbători 101 ani de sport în oraşul feroviar. Înaintea partidei de veterani, câştigate cu 3-2 de Corvinul, s-a disputat finala Cupei „CFR 2010” în care Olimpic Simeria a dispus cu 6-1 de Streiul Simeria Veche.

Multă tehnică, puţină viteză

Corvinul a aliniat o formulă „mixtă” în care s-au regăsit nume de legendă ca Dorin Nicşa, Rus, Mitrică, Opric sau Stroia, dar şi jucători de împrumut de la gazde precum Sorin Cornea (antrenor la CFR Simeria), Moţ, Jigmon sau Buta. CFR a răspuns cu o garnitură formată din: Andrei – Sîrmoi, Dămăcuş, Popescu, Harabagiu, Danciu, Drijman, Medrea, Hărţăgan, D. Costea, A. Costea şi Cl. Popovici. S-a văzut chiar şi din avion că toţi cei din teren ştiu fotbal şi că au tehnică bună, însă a lipsit forţa, viteza şi condiţia fizică, din cauza trecerii anilor peste ei.

„Corbii” au avut iniţiativa în prima repriză, Mitrică (7), S. Cornea (8), Opric (12 şi 14), Nicşa (17) fiind aproape de deschiderea scorului. CFR a fost pentru prima dată periculoasă abia în penultimul minut al primei părţi, când A. Costea (min. 24) a şutat lateral din interiorul careului mare. Primul gol a picat, imediat după pauză, în poarta hunedoreanului Gavril Rus şi a fost semnat de Fl. Danciu (min. 27), scor 1-0. Hunedorenii au replicat prompt şi peste doar un minut Opric a reluat din careu, ca un veritabil atacant (deşi a jucat portar), centrarea lui Mitrică, scor 1-1. Sorin Cornea (min. 45) a adus Corvinul în avantaj cu un lob din careu, iar Mitrică (46) a făcut 3-1 cu o execuţie tehnică similară. Marius Cornea (48) a redus din diferenţă, 2-3, iar pe final feroviarii au forţat egalarea, dar reduta hunedorenilor a rezistat.

Execuţie în finală

În deschiderea partidei de veterani, s-a disputat finala „Cupei CFR 2010” în care s-au calificat Streiul Simeria Veche şi Olimpic Simeria. Ultimul act al competiţiei a fost unul fără istoric, întrucât olimpicii au făcut instrucţie cu adversarii lor şi au câştigat fără drept de apel, scor 6-1. „Cupa CFR 2010” a aliniat la start 10 echipe de amatori şi a fost organizată pentru a sărbători 101 ani de sport în Simeria. În paralel s-au disputat şi competiţii de minifotbal şi tenis de câmp. (C. Marinuţ)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Furturi cu repetiţie, încheiate la poliţie

Doi tineri, ambii de 22 de ani, din Brad, au spart o vitrină frigorifică a unui bar din localitate, de...

Arbitru, băgat în spital, la un meci de fotbal

Alin Dacian Trif (28 de ani), din satul Bejan, care face parte din lotul judeţean de arbitri, a încasat o...

Trenul navetiştilor rămâne în gară ?

Programul de reducere a pierderilor impus la CFR ar putea afecta trenurile de persoane care pleacă de la Petroşani şi...

Închide