Sport

Fără piper și foi de dafin la Jocurile Olimpice de iarnă

Piperul sau foile de dafin, precum şi alte 46 de tipuri de condimente, vor fi ex­cluse din meniul pe care sportivii îl vor avea la dispoziţie pe durata Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, pentru a „evita false rezultate pozitive la controalele anti­doping”, informează or­ga­ni­zatorii com­pe­tiției olimpice.

În funcție de religie
Yang Cheng, unul din bucătarii din Satul olimpic pentru Beijing 2022, a declarat că „stimulente alimentare precum piperul şi foile de dafin nu vor fi incluse în meniul sportivilor pentru a se evita false rezultate pozitive”, iar organizatorii au precizat că vor fi preparate din bucătăriile provinciilor centrale chineze Sichuan şi Hunan, cu­nos­cute pentru aromele picante.
Meniul, dezvăluit de Comitetul organi­za­tor, va consta în 678 de preparate diferite din 12 varietăţi culinare din lume şi va oferi varietăţi vegetariene, halal şi kosher.
Potrivit organizatorilor, meniul olimpic a fost conceput „pentru a satisface nevoile ali­men­tare ale sportivilor, dar în acelaşi timp pen­tru a ţine cont de diversitatea religioasă”.
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022 se vor disputa între 4 şi 21 fe­bruarie, în timp ce Jocurile Paralimpice vor avea loc între 4 şi 13 martie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.