ActualitateFlash

Fără arme letale până la 25 de ani

Cristina Ghenea

Vârsta minimă pentru cumpărarea de arme letale a crescut de la 18 la 25 de ani, după ce Camera Deputaţilor a adoptat în această săptămână un proiect de lege care modifică actul normativ privind regimul armelor şi muniţiilor. Circa nouă la sută dintre hunedorenii care deţin arme letale au până în 25 de ani.

Evaluaţi periodic, în funcţie de vârstă
Proiectul care modifică vârsta minimă pentru persoanele care doresc să-şi procure arme letale, de la 18 la 25 de ani, a fost adoptat  de deputaţi cu 206 voturi „pentru“, patru „împotrivă“ şi patru abţineri. Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect de lege. Şi pentru că acum, în lege se stipulează că aceste persoane trebuie să fie apte din punct de vedere psihologic şi medical pentru a deţine şi a folosi arme şi muniţii, deţinătorii de autorizaţii vor fi evaluaţi periodic, atât psihologic, cât şi medical. În acest sens, pentru persoanele cu vârste cuprinse între 25 şi 70 de ani, testarea psihologică se va efectua la un interval de un an, iar pentru cele de peste 70 de ani, la un interval de şase luni.

Cei de până în 25 de ani pot rămâne fără autorizaţii
În evidenţele Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Hunedoara, 1.785 de persoane figurează ca posesoare de permis pentru armă letală. Printre acestea se numără vânători, poliţişti, magistraţi şi militari, şi majoritatea au o vârstă de peste 25 de ani. Ceilalţi însă, adică nouă la sută dintre hunedorenii care deţin armă letală şi au între 18 şi 25 de ani, riscă să rămână fară autorizaţie. „Legea va fi aplicată în funcţie de prevederile adoptate în forma finală a actului normativ. Dacă va fi prevăzut ca autorizaţiile să fie retrase în cazul celor cu vârstă mai mică de 25 de ani, atunci le vom retrage“, a declarat comisarul şef Liviu Dumitru, şeful IPJ Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura