Fapte, nu vorbe, dar cu paşi mai repezi!

Vizibil depășită de funcțiile pe care le ocupă, în loc să onoreze cu fapte mandatul de parla­mentar pe care l-a obținut în urmă cu aproape un an, doamna deputat PNL Vetuța Stănescu trimite comunicate de presă prin care insistă să alimenteze războaie politice de mult pierdute de domnia sa și rămășițele a ceea ce a fost cândva Partidul Național Liberal.
Informațiile în jurul cărora se învârte fără rost doamna deputat sunt foarte clare și, culmea, Vetuța Stănescu nu le neagă. Aproape 90% din fondurile alocate la ultima rectificare bu­getară județului Hunedoara au ajuns în conturile pri­măriilor conduse de primari PNL, adică aproape 16 milioane de lei. Pentru hunedorenii din loca­litățile conduse de primari PSD, au fost alocați 1,7 milioane de lei, adică de zece ori mai puțin, în condițiile în care primarii social-de­mo­crați re­prezintă interesele a 53% din populația jude­țului.
Că doamna depu­tat nu se pricepe la cifre, am înțeles din ilustra sa ac­tivitate ca di­rector eco­nomic al Spitalului Jude­țean de Urgență din Deva de unde a plecat lăsând în urmă o gaură consi­derabilă! Dacă nu își amin­tește, venim cu cifrele! Și nu numai datorii, ci și investiții supra­puse! Le dăm și pe acestea cu cifre, ca să știe și hunedorenii, și cei îndreptățiți să le cunoască. Dar, să sfidezi logica și bunul simț, mi se pare absolut jignitor!
Cum să susții că guvernul liberal acționează „nediscriminatoriu” și „fără a ține cont de aparte­nența politică a primarilor”, când TU, guvern liberal, tocmai asta ai făcut, negru pe alb, oficial, prin decizie asumată politic? Fracturile logice grave din discursul doamnei deputat, demons­trează agitație și nervozitate care sunt firești în aceste momente când te frămânți: mai ești sau nu la guvernare?… Cum să afirmi că tratezi cu respect și responsabilitate județul Hunedoara când TU, guvern liberal, închizi Termocentrala Mintia, producător de energie de referință în această parte a țării!?
PSD, atât la nivel guvernamental, cât și la nivel județean, a alocat fonduri pentru toți. Prin PNDL2, Guvernul PSD a finanțat 221 de proiecte de dezvoltare în localitățile județului Hunedoara, în valoare de 646 de milioane de lei. Dacă aveți curiozitatea, doamnă, puteți face un calcul simplu, de adunare, și veți vedea că aproape jumă­tate din sumă a fost alocată pentru proiectele primarilor PNL! Iar dacă vă cer prea mult, faceți un exercițiu de comunicare simplu și întrebați-i pe colegii dumneavoastră dacă este sau nu așa!
Nu vorbiți în necunoștință de cauză, că râd colegii de dumneavoastră! Râd când văd că vorbiți despre milioane fără să le știți numărul, râd când văd că vorbiți despre bugete locale fără să cunoașteți administrație.
Dacă vreți să fiți respectată ca lider politic, trebuie să oferiți respect nu doar să vorbiți despre el. Aveți pârghiile necesare să faceți ceva pentru acest județ, lăsați gargara politică!
Fapte, nu vorbe, dar cu pași mai repezi!

Laurențiu Nistor,
Președintele Consiliului Județean Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.