Eveniment

Fântâna artezianã muzicalã din centrul Devei, admiratã de mii de oameni

[nggallery id=6]

Sorina Popa

Demarate în februarie anul acesta, lucrările de la fântâna arteziană muzicală din Piaţa Victoriei din Deva se apropie de final.
Deja, fântâna a fost pusă în funcţiune, în seara zilelor de vineri şi sâmbătă, aceasta încântând oamenii pentru câteva ore, în probe. Urmează ca restul lucrărilor ambientale, din jurul fântânii, inclusiv finisajele şi toaletarea faţadei Casei de cultură, să fie gata până în ziua de 22 iunie. Valoarea acestei ultime investiţii de anvergură, realizată de primarul Mircia Muntean în municipiul pe care l-a condus timp de 16 ani, se ridică la 2,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată aproape în totalitate din fonduri europene. Zona din jurul fântânii este placată cu granit pe o suprafaţă de 2.000 metri pătraţi. Lungimea artezienei este de 50 de metri, lăţimea de 9,6 metri şi o înălţime a jeturilor de apă de opt metri. Aceasta porneşte chiar din faţa Casei de cultură, în trei trepte şi se întinde pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi, până aproape de statuia lui Decebal. Ea are şapte jocuri de apă şi lumini de diferite culori. Melodiile fântânii pot fi programate la ce oră să pornească. Zona este mobilată şi cu bănci, spaţii verzi, rasteluri de biciclete.
Mii de deveni s-au adunat, vineri şi sâmbătă, în timpul funcţionării artezienei muzicale, în jurul acesteia, admirând şi filmând cu telefoanele mobile jocurile de apă şi lumini, oamenii declarându-se încântaţi de noua realizare urbanistică.

3 comentarii la „Fântâna artezianã muzicalã din centrul Devei, admiratã de mii de oameni

  • Mai, voi ati fost colegi de scoala primara (unde v-ati si impotmolit) cu Anastase Roberta, vad ca numarati la fel ! Eu zic
    c-au fost milioane… Si toti scandau : „Mircia, multumim !”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura