Familia din Şoimuş care stă în calea autostrăzii nu scapă de evacuare: S-a dus şi ultimul termen!

02 case SoimusNatalia Bumbac

Familia Ursu din Şoimuş, a cărei casă a fost expropriată de către stat pentru construirea autostrăzii, a avut ieri un nou termen limită până la care trebuia să părăsească imobilul. Lucru care nu s-a întâmplat.
Viorel Ursu susţine în continuare că nu are unde să se mute şi nici nu are bani să-şi plătească o chirie. În această situaţie, executorul judecătoresc Aron Benteu, însărcinat cu executarea silită a proprietăţii, susţine că va recurge la procedura extremă. „Zilele următoare vor fi evacuaţi. Au avut până ieri termen să se mute, este al treilea termen care li s-a acordat. În momentul în care va veni solicitarea de la CNADNR, vor fi evacuaţi. Este vorba de termene limită pe care constructorul autostrăzii trebuie să le respecte”, a afirmat executorul judecătoresc Aron Benteu.

Nu au unde să se mute
Conştienţi de faptul că la un moment dat vor trebui să părăsească definitiv locuinţa, cei din familia Ursu au început totuşi să demoleze casa. Doar că, o parte din casă au păstrat-o în speranţa că vor fi lăsaţi să-şi petreacă iarna la adăpost. „Am scos o parte din acoperişul casei. Dar am păstrat o cameră pentru mama mea. Noi, tinerii, dormim în maşină. Nu avem unde să ne mutăm, nu avem altă casă în proprietate. Până nu se încheie procesul în care am contestat suma primită ca despăgubire, nu avem ce face”, a afirmat Viorel Ursu. Şi mama acestuia, septuagenara Viorica Ursu, ne-a spus aceleaşi lucruri. Femeia susţine că nu au de gând să se mute, pentru că nu au unde. Mai ales că nu este vorba doar de membrii familiei care trebuie să-şi caute un acoperiş deasupra capului, ci de toată agoniseala de o viaţă, plus 10 vaci, care şi ele au nevoie de adăpost.

Speranţa le stă în instanţă
Trebuie menţionat că familia Ursu nu este singura pe care statul a expropriat-o pentru a construi autostrada. În aceeaşi situaţie s-au aflat alte trei familii, adică vecinii lor, care s-au mutat din imobilele preluate de către stat, lăsând loc liber pentru construirea autostrăzii. Singurii care nu au găsit o rezolvare la această problemă sunt cei din familia Ursu. Aceştia aşteaptă să se încheie procesul prin care au contestat suma oferită de către stat drept despăgubire, aproximativ 90.000 de lei. Viorel Ursu speră că instanţa va aprecia corect valoarea proprietăţii, acordându-i o sumă decentă, astfel încât să acopere cheltuielile pe care le va avea cu construirea unei noi case.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.