Sport

Făcuţi „mat” înainte de concurs

Ciprian Marinuţ

Cei mai buni opt şahişti de la CSM Petroşani sunt în imposibilitatea de a participa la etapa semifinală a Campionatului Naţional de Copii, programată în perioada 17-21 decembrie 2011, din cauza lipsei banilor.

Cu bugetul pe butuci
Campioni naţionali, medaliaţi cu argint sau bronz sau doar clasaţi pe locurile fruntaşe la competiţiile de până acum, micii şahişti de la CSM Petroşani sunt învinşi înainte de start la etapa semifinală a Campionatului Naţional pentru copii, programată între 17-21 decembrie. Gheorghe Scurhan, antrenorul micilor şahişti din Valea Jiului, susţine că elevii săi vor absenta de la competiţie din cauza sărăciei. „Din lipsă de fonduri, Primăria Petroşani a întârziat sau anulat virarea către CSM Petroşani a tranşei a doua din bugetul promis clubului, iar vistieria noastră e goală. Până ieri, la 1 decembrie, ar fi trebuit să prezentăm lotul cu cei opt sportivi şi să virăm banii, circa 1.000 de euro, pentru transport, cazare şi masă, organizatorilor competiţiei. Din păcate, ne lipsesc aceşti bani şi vom absenta de la întrecere. La începutul anului, această etapă semifinală nu era prevăzută în calendarul competiţional, fiind adăugată doar la sfârşitul lunii aprilie, atunci când noi deja cheltuisem tot bugetul de nici 2.000 de euro, asigurat din bani publici”, a afirmat Gheorghe Scurhan, coordonatorul principal al secţiei de Şah a CSM Petroşani.
Etapa semifinală a Campionatului Naţional Individual de Şah Clasic pentru copii până la 12 ani va aduna la start în jur de 400 de şahişti din toată ţară, în perioada 17 – 21 decembrie, la Călimăneşti-Căciulata. Primii 20 de clasaţi de la fiecare categorie de vârstă se vor califica la finala naţională, care va avea loc anul viitor, în luna aprilie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura