Facultatea de Inginerie Hunedoara, implicată în parteneriate internaţionale

Magdalena Şerban

Facultatea de Inginerie Hunedoara, prin structura şi calitatea programelor de formare, pregăteşte specialişti în domeniile: Ingineria materialelor, Inginerie electrică, Ingineria autovehiculelor, Ştiinţe inginereşti aplicate, Inginerie şi management, care acoperă o paletă largă de servicii din domeniul industrial, educaţional, respectiv administrativ.
Programele de studii universitare sunt realizate la nivel de licenţă, master şi doctorat, iar cele postuniversitare sunt de tip formare şi dezvoltare profesională continuă. Implicarea studenţilor este însă una mult mai vastă, uneori trecând de graniţele ţării.

Din România, peste hotare
„Studenţii noştri pot aplica pentru mobilităţi finanţate prin proiecte europene în domeniul educaţiei şi formării profesionale (ILLP Erasmus, Leonardo da Vinci, Gruntvig) şi prin programe de schimburi academice (CEEPUS, AUF). Prin intermediul  proiectelor derulate cu parteneri din ţări ca Franţa, Austria, Italia, Belgia, Portugalia, Ungaria, Bulgaria, Cehia,  Slovacia, Polonia, Serbia, ei pot beneficia de diferite categorii de burse pentru stagii de studiu şi de practică în universităţi  din străinătate, iar studenţi ai acestor universităţi pot efectua, în condiţii de reciprocitate, astfel de stagii la noi.  Pentru 2013, avem în vedere consolidarea şi extinderea relaţiilor de cooperare internaţională atât cu instituţii şi companii cu care avem deja proiecte derulate în comun, cât şi cu universităţi şi facultăţi de profil din spaţiul academic european”, a spus conferenţiar univ. dr. ing. Virgilius Caius Pănoiu (foto), decanul instituţiei de învăţământ superior din Hunedoara.

Centru de informaţii şi documentare
Pe de altă parte, pentru a se ţine pasul cu evoluţia cerinţelor societăţii moderne, bazată pe cunoaştere, se preconizează ca gestionarea informaţiilor să se facă în viitor sub o formă mult mai organizată şi mai uşor accesibilă, menită să înlesnească atât timpul de căutare, cât şi pe cel de selecţie. „Tehnologia informaţiei, serviciile informatice şi comunicarea electronică sunt, în aceste vremuri, elemente esenţiale în sprijinul activităţii didactice şi de cercetare, aşa că se prevede organizarea în cadrul facultăţii a unui Centru de informaţii şi documentare (bibliotecă, buletin ştiinţific, bază de date), prin trecerea bibliotecii pe acces liber la raft şi procesare electronică“, a mai precizat dr. ing. Virgilius Caius Pănoiu.

2 comentarii la „Facultatea de Inginerie Hunedoara, implicată în parteneriate internaţionale

 • 5 decembrie 2012 la 10:58
  Permalink

  ati uitat sa treceti si cel mai “modern” domeniu de pregatire si anume de SOMER cu diploma
  de curiozitate,dle.decan,in ultimi 10 ani cati absolventi ai institutului pe care-l pastoriti au reusit sa se angajeze in domeniul in care s-au pregatit(scoatem pe cei care aveau post,lucrau,si si-au continuat studiile pentru a obtine majorare salariala)
  nu va pune pe ganduri ceva?
  unde este satisfactia muncii,rezultatul ?
  incercati o reprofilare a pregatiri cu domenii de “pionierat”pentru oras,judet….(da,situatia e grea peste tot)dar….

 • 5 decembrie 2012 la 19:31
  Permalink

  @ toto !!!
  Esti genial!!! Este un aspect extraordinar, la care nu m-am gindit nici eu. Dar intradevar problema ridicata de tine este foarte interesant de studiat si cred ca daca analizm aceste aspecte, cam multe din “scolile de diplome” romanesti , vor fi cit de curind FALIMENTARE. Nici “abramburica ” cu vrajile ei , nu le salveaza !!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Alegeri Parlamentare 2012

Fac politică administrativă din 1990, fiind primar al municipiului Orăştie, ales în patru mandate consecutive, precum şi politica politicii la...

Bulina neagră, 5.12.2012

Nicolae Drăgoi, directorul general al CNH Petroşani Pentru că nu s-a implicat în suficientă măsură şi cu răspunderea cuvenită funcţiei,

Bulina albă, 5.12.2012

Marius Oprea, istoric Pentru că a reuşit să dovedească în instanţă că afirmaţiile sale la adresa preşedintelui  Consiliului Judeţean Hunedoara

Închide