Faci reclamaţie la Poliţie, rişti sã fii amendat!

Adriana Năstase

Ca şi alte campanii electorale, şi cea pe care o trăim în aceste zile, pentru scrutinul din 9 decembrie, nu este lipsită de tot felul de atacuri, mai mult sau mai puţin suburbane, între candidaţi. Dar, cu acest lucru ne-am obişnuit deja. Pe de altă parte, oamenii legii ne îndeamnă să reclamăm cazurile în care observăm că se comit încălcări ale legii în această campanie.

A sunat la 112
Aşa s-a întâmplat cu un tânăr din Deva, Paul Male (foto), care zilele trecute, aflându-se prin comuna Buceş, a sunat la 112, deoarece a văzut un bărbat care rupea afişele de pe stâlpi. „Omul rupea afişele candidaţilor PP-DD. Eu sunt simpatizant al acestui partid şi nu mi-a plăcut ce am văzut. Culmea, că afişele celor de la USL, lipite şi ele pe stâlpi, nu le rupea. Am sunat la 112, dar ce s-a întâmplat a fost chiar penibil”, a povestit Paul Male. Deveanul spune că, după telefonul dat la 112, anunţând ilegalitatea respectivă, a fost dus la Postul de Poliţie din comuna Buceş, împreună cu cel pe care l-a reclamat. „Aici, poliţiştii au vrut să mă amendeze şi pe mine. Păi, eu nu am făcut nimic, doar am reclamat ce s-a petrecut acolo. Nu mi se pare normal, să ajung la Poliţie, să dau declaraţii, să spun ce am văzut, că o persoană a încălcat legea. Adică, sunt un cetăţean vigilent, iar oamenii legii au vrut să mă amendeze. Mi-au şi spus cât este amenda, peste 1.000 de lei. Nu mi se pare normal cum au procedat poliţiştii de la Buceş. Ar trebui să încurajeze pe cei care le aduc informaţii despre cei care încalcă legea, nu să-i tragă la răspundere pentru asta”, a spus Paul Male.

Nu au înţeles bine
Contactată, Adriana Voina, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Hunedoara, a declarat că „iniţial, s-a crezut că bărbatul care a sunat la 112, reclamând ruperea afişelor în comuna Buceş a lipit materialele electorale respective. De aceea, el a fost condus la sediul Postului de poliţie din comună. Ulterior, s-a înţeles corect, aşa că Paul Male nu a fost amendat. Oricum, lipirea afişelor pe stâlpii de joasă tensiune nu este legală”.

2 comentarii la „Faci reclamaţie la Poliţie, rişti sã fii amendat!

  • 21 noiembrie 2012 la 16:49
    Permalink

    Tanarul din Deva a fost in staff-ul de campanie a primarului din Soimus si facea exact ce reclama acum la politia din Buces.Ideea e ca trebuia sa scrieti in felul urmator:”aflandu-se prin comuna Buces,la rupt de a fise,a sunat la 112,deoarece…..”.etc.Probabil rupea mai multe ca el!:))))Fiti convinsi ca nici persoana reclamata nu a fost amandata.

  • 27 noiembrie 2012 la 15:34
    Permalink

    pe lume sunt persoane cu multe fetze la fel ca si personajul din poza mai ales cand la mijloc stau de fapt chestiuni politice. cum sa sesizezi la 112 ruperea de afise electorale daca ele nu erau amplasate in locurile special si legal amenazate? cum sa pui politia in alerta pentru asa ceva cand acestia poate trebuiau sa intervina la un viol sau o talharie sau chiar o alta fapta mai putin grava decat nimicurile astea de 2 lei? si atunci…asta nu trebuia amendat ca a alarmat politia degeaba, pentru un lucru care nu face obiectul unei urgente

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare