Expoziţie de sănătate, în Deva

Cristina Ghenea

Devenii şi-au evaluat starea de sănătate şi au învăţat care sunt principalele elemente ale unui stil de viaţă sănătos, în cadrul unui eveniment organizat ieri, în holul Casei de Cultură „Drăgan Muntean“, din reşedinţa judeţului.
Exemple de alimente sănătoase

Intitulat „Expo-Sănătate“, evenimentul a fost focalizat asupra unui grup de factori sanogeni, care influenţează starea de sănătate a fiecăruia dintre noi. „Aceşti factori sunt Soarele, Aerul, Nutriţia, Apa, Tihna, Activitatea fizică, Temperanţa şi Echilibrul mental şi spiritual. Împreună, denumirea acestora formează un acronim uşor de reţinut – SĂNĂTATE“, a precizat Eugen Mihai, preşedintele Asociaţiei pentru Sănătate, Educaţie, Prevenţie şi Temperanţă (ASEPT) Deva.
Cei care au vizitat expoziţia au avut parte de sfaturi pentru o viaţă şi o alimentaţie sănătoasă şi au putut degusta preparate vegetariene. De asemenea, devenii au beneficiat de o serie de teste pentru determinarea indicelui de masă corporală şi a procentului de grăsime corporală, pentru măsurarea tensiunii arteriale şi a glicemiei şi pentru evaluarea riscului de apariţie a diabetului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.