Expoziţie de pictură la Hunedoara

1 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Filiala Hunedoara a Uniunii Artiştilor Plastici din România şi Consiliul Local Hunedoara vă invită joi, 4 iulie 2019, ora 18:00, la Galeria de Arte din Hunedoara, unde va avea loc vernisajul expoziţiei pictorului Gheorghe Coman.

Născut la 26 iunie 1961, în Valea Călugărească, Prahova, Gheorghe Coman a absolvit Universitatea Naţională de Arte – Bucureşti, FADD-Secţia Ceramică, promoţia 2014.
A avut expoziţii personale de pictură începând din 1997 până în prezent, atât în ţară cât şi în afara ei, participări la expoziţii colective şi tabere de creaţie în ţară şi străinătate, tablouri în colecţii private.
„Gheorghe Coman ne pare un personaj romantic, judecând după modul cum priveşte lumea în pictura sa. Subiectele citadine abordate ca tematică a peisajului ne oferă o multitudine de cadre imagistice preluate din structura urbanistică. Ajutându-se de acestea drept punct de pornire al realităţii arhitectonice avute la îndemână, acesta ne readuce în memorie frumuseţea clădirilor religioase şi civile ale oraşelor medievale. Umbrite sau luminate, casele uitate de timp, ruinele, bisericile fac o întoarcere la plenitudinea originară a omului printr-o aducere aminte a ideii de periferie, de marginal, impunând o notă de melancolie asupra existenţei noastre“, scrie despre artist Ana Amelia Dincă, critic de artă. (M. Crivăţ)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor

Congresul din 29 iunie a arătat că Partidul Social Democrat este un partid puternic, capabil să reclădească pe unitate, dialog,...

Bulina neagră, 2.07.2019

Cristişor Pavel, din municipiul Vulcan Pentru că a fost arestat preventiv, fiind acuzat de tentativă de omor, după ce a...

Bulina albă, 2.07.2019

Raul Dan, elev şi atlet de la LPS Cetate Deva Pentru că la recentele Campionate naţionale de atletism în aer...

Închide