ActualitateFlash

Explozie de cazuri de Covid în județ

Ieri, au fost înregistrate 6.789 de cazuri noi de COVID-19 şi 129 de persoane au decedat din cauza noului virus. Numărul pacienţilor inter­naţi la ATI a ajuns la 990 de persoane, au anun­țat autoritățile de la București.
În județul nostru, ieri au fost 109 de îmbolnăviri noi de Covid, incidența fiind de 1,16. În aceste condiții, nu se știe ce se va întâmpla cu acești bolnavi, dacă vor fi locuri în spitale pentru ei.
Tot ieri, numărul locurilor la ATI pentru bolnavii Covid a fost suplimentat, în judeţ, cu încă şase paturi, acestea fiind operaţionale la spitalul din municipiul Orăştie, a anunţat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Sebastian Mezei.
În acest fel s-a reuşit ca în judeţ să mai fie locuri libere la ATI pentru bolnavii cu forme grave de Covid, în condiţiile în care, zilele trecute, nici un spital din Hunedoara nu mai avea paturi libere pentru aceşti pacienţi.
„Am reuşit, cu sprijinul profesorului Dorel Săndesc, vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, să suplimentăm numărul locurilor la ATI cu şase paturi, la spitalul din Orăştie. Deja, marţi, a fost trimis un pacient acolo, astfel că la nivelul judeţului Hunedoara mai sunt libere cinci locuri. Din păcate, numărul cazurilor de COVID-19 este foarte mare”, a declarat Sebastian Mezei, directorul executiv al DSP Hunedoara. (A.N.)

One thought on “Explozie de cazuri de Covid în județ

  • Asteptam 10000 sau 11000 cazuri pe zi si alegeri parlamentare! Dl Mezei ceva idei?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura