Experimentează „aerul tare”

11 august 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Talentata şahistă Daria Vişănescu (foto, 14 ani), cu dublă legitimare la Clubul de Şah Deva şi CS Medicina Timişoara, participă la un puternic turneu de seniori, unde testează noile strategii de joc, preluate de la noul său antrenor, Szabo Gergely.

Puncte puţine, câştig mare

Daria are deocamdată doar două puncte din şase posibile la turneul care se desfăşoară în aceste zile la Arad. Explicaţia acestui punctaj oarecum modest este oferită de faptul că întrecerea este extrem de puternică, întrucât alinează la start mulţi mari maeştri din ţară şi din străinătate. În ciuda punctajului mic, participarea la acest turneu este un real câştig pentru Daria, deoarece ea învaţă foarte mult, testează noi strategii şi acumulează experienţă. „A pierdut câteva partide aiurea. Oricum, important e că joacă împotriva unor şahişti puternici şi îşi testează noile deschideri şi strategi puse la punct cu noul antrenor al ei, Szabo Gergely. Acumulează o experienţă fantastică prin care îşi va îmbunătăţi substanţial jocul”, a spus Corneliu Hotăran, preşedintele Clubului de şah Deva.

Şahista din Petrila îşi va continua pregătirea prin participarea, săptămâna viitoare, la un alt turneu de seniori la Iaşi. Rezultatele pregătirii vor fi testate cu adevărat la Campionatul European care va avea loc în Georgia, în perioada 15-26 septembrie, unde Daria va reprezenta România la categoria jucătoarelor sub 14 ani.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Înfrângeri la handbal

Handbalistele de la Cetate Deva au început cu stângul seria partidelor de verificare, pierzând ambele meciuri disputate la „Cupa Reşiţa”,...

Consiliul Local Hateg înfruntã Guvernul

Cu o săptămână înainte de termenul limită alocat, de Guvern, pentru prezentarea noii organigrame, conform prevederilor OUG 63/2010, Consiliul Local...

Gura lumii

Cică un medic de pe meleagurile noastre ar cam fi împlinit o vârstă frumuşică, numai bună de pensionare la termen,...

Închide