Politica si administratie

Excluşii din PNL se apãrã, acuzând

Nicolle Ebner

Cei opt consilieri liberali deveni, propuşi de către Biroul Politic Teritorial (BPT) al PNL Hunedoara să fie excluşi din partid, au organizat, ieri, împreună cu primarul Mircia Muntean, o conferinţă de presă.

„Este o măsură pripită, luată de o conducere subţire”

Mircia Muntean declară că nu recunoaşte noua conducere a filialei judeţene PNL Hunedoara, aleasă, „pe sub masă”, în data de 6 februarie 2010 şi prin urmare, din punctul lui de vedere, taman cei care au decis excluderea celor opt consilieri locali liberali deveni nu respectă statutul şi deciziile conducerii centrale. „Este o măsură pripită, luată de o conducere «subţire» şi neexperimentată politic, o conducere care ar fi făcută K.O. în orice dezbatere publică în care ar avea adversari din PDL sau PSD. Privită de noi, această decizie este ca şi taxa Mazăre, pusă pe transhumanţa oilor lui Moloţ, de la Săcărâmb la Mărtineşti şi de la Mărtineşti la Merişor. Decizia nu este în acord cu ceea ce Biroul Permanent Central a hotărât în urmă cu şase zile, şi anume, numirea mea ca preşedinte al organizaţiei municipale PNL Deva şi desemnarea unui nou Birou Politic Municipal, conform statutului”, a afirmat primarul Mircia Muntean.

Oancea, acuzat de dezbinarea PNL

La rândul lor, consilierii propuşi pentru excluderea din partid au contestat hotărârea BPT Hunedoara. „Cine sunt cei de dincolo (n.r.: BPT) şi ce activitate şi rezultate politice ar fi avut, dacă noi nu am fi fost alături de ei? Activitatea noastră politică şi în teritoriu, şi în Deva, de 10-12 ani, nu se compară ca dimensiuni cu cea a multora dintre cei din conducerea judeţeană. (…) În aceeaşi parte a baricadei mai este şi un fost coleg viceprimar, pe care, la alegerile din 2008, nu l-am văzut la nici o acţiune, însă a avut numai binefaceri de pe urma campaniei noastre. Nu mi se pare corect să fim judecaţi de nişte persoane care nu au autoritate mai mare decât noi, în acest moment, din nici un punct de vedere”, a declarat consilierul local Marcel Morar, în opinia căruia „înlocuirea lui Florin Oancea este o urmare a dezordinii şi a debandadei pe care fostul viceprimar a încercat să o creeze şi a lăsat-o în urma lui”.

„Să fiu dat afară de un turnător la Securitate?”

În opinia consilierului local Doru Oană, votul excluderii din PNL s-a dat în necunoştinţă de cauză, deoarece nici unui membru al Consiliului local Deva nu i s-a dat o hotărâre redactată privind susţinerea lui Florin Oancea în funcţia de viceprimar. Adevăratul motiv este că: „Suntem incomozi, pentru că nu facem jocul altora”, este de părere Oană. La rândul său, consilierul Ioan David a comparat modul de acţiune a actualei conduceri judeţene cu cea de tristă amintire, de pe vremea comunistă. „Eu, membru al PNL, după 20 de ani de la Revoluţie, după 40 de ani de când a pătimit tatăl meu, să fiu propus şi dat afară, tot de un turnător la Securitate? Asta este ceva de neacceptat”, a declarat David.

„Nu suntem nici mai bogaţi, nici mai săraci cu această decizie a preşedintelui Mircea Ioan Moloţ. Decizia este dezavuată de conducerea centrală a partidului, care, probabil că luni, va da o hotărâre definitivă în ceea ce priveşte situaţia de la Deva. Am încercat pe toate căile să demonstrez că avem dreptate, că am respectat ceea ce a stabilit conducerea centrală a partidului”, a încheiat Mircia Muntean conferinţa de presă, subliniind că „Moloţ va regreta decizia luată”.

Propunerea de excludere din partid a celor opt consilieri locali PNL poate fi aprobată sau respinsă de Delegaţia Permanentă Teritorială (DPT) Hunedoara. Contestarea excluderii din PNL poate fi atacată, în primă fază, la Curtea de Onoare şi Arbitraj PNL Hunedoara.

12 comentarii la „Excluşii din PNL se apãrã, acuzând

 • Cine este domnule si ce a facut acest MARCEL MORARU de este asa de negru in cerul gurii si de justitiar . Un umil absolvent de istorie TINUT PE LANGA PARTID sa prezinte actiunile politice si care acum isi umfla muschii improscand cu rahat peste tot si in toti doar ca MUNTEAN sa nu mai spuna despre el ca fura curent pentru panourile publicitare din Deva pe care el si sotia lui le patroneaza . Cand l-a atacat Muntean in plenul sedintei de consiliu s-a ***** pe el de frica , iar acum ii mare viteaz. Esti monitorizat loosere . De unde iti platesti toate ratele la casa , la masini , excursii , ca din salariul tau si al lui nevasta-ta muriti de foame . Va spun eu , de la S.C. GENERALS S.R.L.DEVA unde in acte familia MORAR nu figureaza , dar care firma va plateste toate leasingurile la masini , ratele la bloc ect . Asa de darnic sa fie patronul din actele firmei STEPAN CAIUS ? Nu cred . Dar lasa ca il intrebam pe sogorul tau PANDURU CAROL si ne spune el tot

 • Au tut’ mama ta de smecheras . Ne iei pe noi devenii de prosti SI TU ITI FACI PLINUL . De taceai fraiere nu te cunostea nimeni si popa erai , dar tu asa ai avut scris in repertoriu de la MIRCICA ca de , cu criza asta si tu ai multe datorii . Ai cam *****-o istoricule .

 • Marele avocat specializat in divorturi spune ca dintr-odata a devenit incomod pentru ca este un tip corect . Ei asi , ia sa il monitorizam noi societatea civila putin si sa vedem daca nu are vre-un interes la o licitatie pentru doua spatii comerciale din zona pietei pe care primaria Deva le-a scos la vanzare . Gurile rele spun ca ar avea interese si cica ar fi recunoscut chiar acest lucru in fata unor colegi de partid . Dar decizia de a le vinde cine a luat-o ? Tot MIRCIA MUNTEAN . Ei va luminati acum putin deveni ?

 • Mai lasati-ma fratilor cu marele avocat OANA DORU ca de bun ce este cand lau chemat sa dea cu subsemnatul la Alba la DNA si-a angajat un avocat ca el singur nu se descurca in itele tesute de idolul lui MIRCIA MUNTEAN . Asta-i rupt in coate fratilor , nu-i avocat .

 • Sogorica, sa stii cine este MARCEL MORAR, SA STIE TOTI. Umil absolvent de istorie este putin spus. E un lingau care a ajuns director prin miselie. E un incapabil. Pentru ca s-a inscrris la doctorat la Cluj la prof. univ. Teodor Pavel si a fost exmatriculat. Acum este doctorandul lui Ioachim Lazar care scrie carti si il pune si pe el coautor la ele pentru ca l-a tinut la muzeu peste anii de pensie. Pentru niste bani ar fi in stare sa vanda pe oricine. ma intreb ce va face Molot cu el ? Il mai tine director la muzeu ?

 • ce faina e viata in PNL.
  morar e intradevar o lichea a angajat la muzeu doar pilele
  dar in realitate toti sunt la fel

 • asa suflete liberale, asa, nu va pierdeti cu firea nici o masina de spalat Bosch si nici ariel nu sunt capabili sa va scoata petele, da acesti vasnici stilpi ai partidului au ceva cu liberalismul????????? pentru ca fie Molot fie altul liberalism nu se face…e gasca fratilor o gasca de activisti pcr…

 • VREM PARTIDUL ROMANIA MARE SA CONDUCA TARA.JOS CU PNL , PSD , SI PDL

 • Alina surioara cine este cel mai iubit fatalau din tara ? Sa-ti spun eu : MARCEL MORARU . Eu i-am aratat ce inseamna sa fi o femeie inzestrata , dar nu cu strat adipos ca tine . Ei lasa ca nici tu nu ai stat degeaba la viata ta , fata mea , ca doar ai fost premianta judetului . De aceea i-ai picat cu tronc la biela-manivela zis PANDURU . Bat-o norocul se statiune ( HERCULANE )

 • Si eu care spuneam de fiecare data cind vizitam Deva : ce oras frumos ,curat,aerisit,civilizat,ce oameni minunati devenii.Probabil faptul ca sint uniti si fiecare dupa posibilitatile sale,indiferent de starea sociala pun umarul si iata se vede.Dupa citirea articolului mi-am dat seama ca de fapt „gunoiul e sub pres” spre deosebire de Valea Jiului unde-i la vedere,de la bacanie pin’la Primarie.Cetateanul in schimb,e la fel.Un naiv.

 • extras din ziarul consilierului ridizi
  Familia Iacob-Ridzi are un nou membru

  Familia Monica si Tiberiu Iacob-Ridzi are, incepand de ieri, un nou membru. Fiul deputatului de Valea Jiului si al primarului municipiului Petrosani, Andrei Carol, a venit pe lume intr-o clinica din afara tarii, fiind perfect sanatos. Noul membru al familiei Iacob-Ridzi a fost dorit si asteptat cu nerabdare de cei doi soti, iar nasterea a decurs perfect, fiind realizata prin cezariana. Dupa ce si-au vazut fiul, cei doi parinti s-au declarat in culmea fericirii. Mama si copilul vor mai sta cateva zile internati, dupa care cei trei sunt asteptati la Petrosani de toti locuitorii Vaii Jiului. De altfel, venirea pe lume a fiului sotilor Iacob-Ridzi a fost asteptata cu nerabdare de opinia publica din aceasta zona. N.T.

 • Fratilor, din pacate NOUA DREAPTA e SOLUTIA!
  Nu ne mai salveaza nimic.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura