Actualitate

Exces de zel sau nepricepere?

Un bărbat din Țara Hațegului s-a ales cu o amendă usturătoare și permisul sus­pen­dat pentru trei luni, pentru că ar fi condus pe drumul comunal din Șerel, deși era sub influența alcoolului.
Omul se știa curat ca lacrima și a negat că ar fi pus strop de băutură în gură, dar apa­ratul de testare a arătat că avea o con­cen­trație infimă, adică 0,04 mg alcool pur în aerul expirat. N-a fost chip să-l convingă pe polițist. Prin urmare, bărbatul a solicitat să-i fie respectat dreptul de a i se stabili alcoo­le­mia prin analize de laborator, adică să fie dus la spital pentru recoltarea probelor bio­logice. Rezultatul de la Medicina Legală a fost că nu băuse, adică zero alcool în sânge. Rămas totuși cu amenda, șoferul s-a adre­sat Judecătoriei Hațeg pentru a-i fi anulat procesul verbal și înapoiat permisul de conducere.
„Instanța observă că petentul a dovedit netemeinicia procesului-verbal de con­statare a contravenției, demonstrând că nu a condus vehiculul sub influența bău­turilor alcoolice și, astfel, fapta reținută în pro­cesul-verbal atacat nu există”, au stabilit ma­gistrații Judecătoriei Hațeg. Instanța a anulat procesul verbal, l-au scutit pe bărbat de plata amenzii și i-au înapoiat permisul de con­ducere. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.