Excepţia de trei medalii

Ciprian Marinuţ

Înotătorul Alexandru Bădeaţă (foto) (16 ani), de la CSS Hunedoara, a obţinut o medalie de aur, una de argint şi una de bronz la Campionatul Naţional de Semifond, rezervat juniorilor. Cele trei medalii reprezintă excepţia de la regulă, întrucât ceilalţi sportivi ai clubului de pe Cerna s-au descurcat mai modest în cursele lungi, deoarece se antrenează în bazin scurt.

O confirmare şi multă onoare
Două dintre cele trei medalii ale lui Alexandru Bădeaţă au fost obţinute în cursa de 400 de metri mixt, proba sa preferată, în care a fost pe podium şi la „Concursul ţărilor central europene”. Talentatul sportiv hunedorean a confirmat că medalia internaţională a fost rodul talentului şi ambiţiei, devenind campion naţional la nivelul juniorilor II şi medaliat cu bronz la juniori I, având astfel două medalii dintr-o singură cursă. Tot Bădeaţă, unicul „specialist” al celor de la CSS Hunedoara în probele lungi, a urcat pe podium şi în cursa de 400 de metri bras. El a ocupat locul doi în ierarhia juniorilor II şi poziţia a cincea la juniori I, având astfel în palmares trei medalii la această competiţie. „Alexandru Bădeaţă este un sportiv special. Este talentat, muncitor şi foarte ambiţios”, spunea de fiecare dată antrenoarea Anca Băjan despre înotătorul hunedorean.

Comportare onorabilă
Şi ceilalţi sportivi de la CSS Hunedoara, antrenaţi de Anca Băjan, au avut o comportare onorabilă la Campionatul Naţional de Semifond al juniorilor I şi II, desfăşurat la finalul săptămânii, la Piteşti. Alexandru Ancuţa (18 ani) s-a clasat pe locul patru în epuizanta cursă de 400 mixt şi a fost la un pas de finală în proba de 800 de metri liber pe care a înotat-o în premieră pentru el. Un parcurs peste aşteptări a avut şi Denisa Iluca (13 ani), care a reuşit o clasare pe locul cinci la 400 de metri spate. În fine, ştafeta de 4×200 de metri liber formată din Adelina Buzdugan, Andra, Mălina, Cristina Rotaru şi Denisa Iluca, a ocupat locul şapte în finala acestei probe.
Campionatul Naţional de Semifond s-a desfăşurat în Bazinul Olimpic din Piteşti şi a programat doar probe de 400, 800 şi 1.500 de metri pentru toate procedeele, precum şi ştafete în probele de 200 de metri mixt şi liber.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare