Politica si administratie

Ex-primarul din Aninoasa şi fosta USP, puşi la plată

02 Botgros (2)Maximilian Gânju

Fostul primar al localităţii Aninoasa, Ilie Botgros (foto), totodată şi preşedinte al Uniunii Social Populare, a fost obligat de instanţă să achite datoria pe care alianţa, desfiinţată între timp, o are din campania electorală.
Nu doar Ilie Botgros trebuie să scoată suma datorată furnizorului de electricitate care a chemat în judecată Organizaţia Aninoasa a USP, ci şi membrii de partid. Judecătoria Petroşani a admis cererea Enel, însă hotărârea primei instanţe nu este definitivă şi fostul primar Botgros poate face apel. Disputa dintre edil, ca reprezentant al fostei USP, şi furnizorul de electricitate a apărut după ce, la alegerile trecute, organizaţia a închiriat mai mulţi stâlpi de iluminat pe care să-şi amplaseze materialele electorale. Botgros era preşedintele PDL la acea vreme şi a candidat din partea Uniunii Social Populare, însă a pierdut alegerile. Chiar dacă USP Aninoasa a dispărut, Botgros a rămas cu o datorie de peste 600 de lei către Enel, bani ce reprezintă contractul de închiriere a opt stâlpi de iluminat pe perioada electorală.
Ex-primarul Aninoasei a recunoscut datoria pe care o are, el fiind răspunzător, dat fiind faptul că era şeful USP, dar a mai susţinut că n-a primit factura şi din acest motiv nu s-a achitat de obligaţie. Imediat după ce a fost dat în judecată, fostul edil s-a angajat să achite datoria împreună cu foştii USP-işti, însă n-a mai făcut acest lucru. Prin urmare, debitorul n-a mai renunţat la acţiune şi magistraţii Judecătoriei Petroşani au hotărât că datoria de 667 de lei trebuie plătită.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.