Evazionistul cu carne din Ungaria nu scapă de control judiciar

Hunedoreanul Cătălin Prăjică, trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, rămâne sub control judiciar după ce magistraţii Tribunalului Hunedoara au decis ieri menţinerea măsurii.
„Instanţa a dispus luarea controlului judiciar faţă de inculpat pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv din 9 februarie până în 9 aprilie. Hotărârea Tribunalului Hunedoara nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.
Cătălin Prăjică a fost pus sub control judiciar de către procurori din 27 februarie 2014. În 6 august 2014, atunci când hunedoreanul a fost trimis în instanţă, magistraţii Tribunalului Hunedoara au constatat legalitatea măsurii, menţinând-o. La şedinţa de ieri, instanţa a revenit asupra deciziei pentru a stabili o limită în timp pentru cât va fi valabil controlul judiciar în cazul lui Prăjică, potrivit noilor prevederi legale.
Aşa cum se arată în minuta instanţei, pe perioada în care se află sub control judiciar, Prăjică nu are voie să ia legătura cu mai multe persoane, una dintre ele fiind Ioan Năsălean, trimis în judecată în acelaşi dosar. Potrivit anchetatorilor, cei doi, în calitate de administratori ai unor firme, importau carne şi produse din carne din Ungaria, fără a declara organelor fiscale activităţile comerciale menţionate. De asemenea, sunt acuzaţi că ar fi comis o serie de alte acţiuni, pentru a evita plata taxelor şi impozitelor, iar prejudiciul creat statului se ridică la valoarea de 364.000 lei. (N.Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Hoţii din afumători“ bagă spaima în săteni

Din cauza unor indivizi necunoscuţi, care dau târcoale gospodăriilor de ceva vreme, locuitorii unor sate de pe Valea Mureşului au...

Accident la Vulcan, provocat de un şofer beat

Un şofer din municipiul Vulcan este cercetat penal după ce a lovit cu maşina un pieton şi apoi a fugit

Devean împuşcat de un agent de pază

Duminică seara, în jurul orei 21.30, doi bărbaţi din Deva au ajuns dintr-un bar, direct la spital. Totul a început...

Închide