Categories: Sport

Evadarea din pluton

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara s-a distanţat la cinci puncte de locul doi şi la şase lungimi de echipele de pe poziţiile trei-cinci, după victoria fără emoţii, scor 3-1 (2-0), obţinută pe terenul ultimei clasate, Europa Alba Iulia. Trupa antrenată de Marius Opric şi-a asumat astfel, după doar şase etape, rolul unui ciclist mult mai valoros decât ceilalţi adversari, care ia cursa pe cont propriu şi îşi măreşte constant avansul faţă de pluton.

O Europă ostilă, dar fără capcane
Aflată într-un accelerat  proces de acomodare la rigorile eşalonului trei, „lanterna roşie” s-a prezentat în faţa liderei FC Hunedoara cu ambiţie şi ostilitate. Mult mai obişnuită cu dimensiunile reduse ale terenului fără tribune din localitatea Drâmbar şi susţinută de la garduri de suporteri pătimaşi, nou-promovata Europa a avut prima ocazie periculoasă a partidei. La un atac poziţional al negru-albaştrilor, Munteanu (5) a ţâşnit pe contraatac, i-a driblat uşor pe Dosan şi Ambruş, şi a intrat în careu, unde a fost blocat în momentul şutului de Cuciula şi portarul Dragotă, care au acordat corner.
FC Hunedoara a „arestat” apoi balonul şi s-a instalat cu autoritate în terenul advers. Diferenţa de valoare individuală între jucători şi de organizare şi-a spus cuvântul şi negru-albaştrii au reuşit deschiderea scorului în urma unei faze fixe. Suciu (17) a fost faultat la limita careului, Pepenar a executat lovitura liberă plasat pe jos, iar tânărul portar Răducanu a respins greşit în faţă şi Robert Cristian a reluat cu latul, de la doar doi-trei metri: 0-1. Peste doar cinci minute, Pepenar l-a lansat pe culoar pe acelaşi Suciu, iar atacantul hunedorean a majorat diferenţa la 0-2, cu un şut la colţul scurt, la care portarul Răducanu a fost din nou prost plasat.
Complet depăşiţi, jucătorii echipei din Alba Iulia n-au fost deloc „europeni” şi au început să fie din ce în ce mai ostili. Unul dintre cele cinci-şase faulturi mai dure ale trupei antrenate de Dan Mănăilă a provocat accidentarea lui Găceanu (min. 32), el fiind înlocuit cu Zdrîncu. Cu acest atu al agresivităţii, Europa şi-a trecut în cont mai multe ocazii de gol, însă Apetri (34), Cristea (37) şi Munteanu (38) au fost blocaţi de portarul Dragotă şi FC Hunedoara avea avantaj confortabil la pauză. Scorul de 2-0 nu s-a dovedit periculos, deoarece la scurt timp de la reluare, Ambruş (58) a aruncat zarurile partidei, marcând cu capul pentru 3-0, după un corner executat de Roiu. De la acest scor, s-a jucat cu garda jos, gazdele căutând cu ambiţie golul de onoare, iar hunedorenii mizând pe conservarea avantajului. Insistenţele Europei au dat roade în minutul 82, când şutul lui Apetri de la 22 de metri l-a prins pe picior greşit pe Dragotă, 1-3. Totuşi, hunedorenii au avut ultimul cuvânt, însă Pepenar (88) a şutat slab din poziţie de singur cu portarul, iar acesta a respins în corner.

Derbi de detaşare
Printr-un interesant concurs de împrejurări, FC Hunedoara va juca în etapa viitoare cu o altă nou-promovată, CS Oşorhei. Spre deosebire de Europa, care are viaţă grea în acest debut de sezon, trupa de lângă Oradea este revelaţia startului de campionat, întrucât ocupă locul doi al clasamentului. Meciul programat sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 15.00, pe Stadionul „Michael Klein”, le oferă aşadar negru-albaştrilor şansa să se detaşeze şi mai mult de următoarele clasate, întrucât rivale serioase în lupta pentru promovare nu par a exista.

Europa Alba Iulia – FC Hunedoara 1-3 (0-2)
Au marcat: Apetri (82) / R. Cristian (18), Suciu (23), Ambruş (58).
Europa Alba Iulia: Răducanu – Groza, Hîrceagă (68 Haiduc), Circov (46 Samoilă), Arsene – Apetri, M. Cristea, Bratima, Lupşan (57 Cristea) – Andrea, Munteanu. Antrenor Dan Mănăilă
FC Hunedoara: Dragotă – Dosan, Ambruş, Cuciula, Roiu – Găceanu (32 Zdrîncu), Vajda (cpt.), R. Cristian (70 Vişan), Pepenar, Făgărăşanu (73 Lintaru) – Suciu (67 I. Radu).

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

14 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

14 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

14 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

14 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

14 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

14 ore ago