Politica si administratie

Europeanul anului 2010, cetãţean de onoare al Orãştiei

Sorina Popa

Ieri, primarul Orăştiei, Alexandru Munteanu (foto stânga), i-a conferit titlul de cetăţean de onoare al municipiului, Mariei Ianei Matei (foto dreapta), distinsă cu premiul „Europeanul anului 2010”.

Scopuri umanitare

Născută la Orăştie, Maria Iana Matei a plecat din ţară după 1990, revenind acasă în 1998, când organizează acţiuni de ajutorare a copiilor abandonaţi, hotărând să se dedice acestei cauze. Ei i s-a acordat premiul „Europeanul anului 2010”, decernat de un juriu format din 19 editori europeni ai revistei Reader’s Digest, încununându-i astfel activitatea sa cu scop umanitar şi de combatere a fenomenelor sociale negative, cum ar fi abandonul familial şi traficul de fiinţe umane. Maria Iana Matei a mai primit distincţia „Hero of the Year”, din partea Departamentului de Stat al SUA, „Premiul pentru abolirea sclaviei”, din partea Camerei Lorzilor din Anglia.

„Ceea ce s-a întâmplat la Orăştie (n.r. – primirea titlului de cetăţean de onoare al municipiului), pentru mine înseamnă mai mult decât toate premiile obţinute. Sunt mândră că sunt orăştiană”, a spus Maria Iana Matei, ieri, la Orăştie, la primirea diplomei de cetăţean de onoare.

Primarul municipiului, Alexandru Munteanu, a declarat cu această ocazie că ar dori să ofere tot mai multe asemenea diplome, pentru cetăţeni ai Orăştiei, care ne fac mândri că suntem români.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura