Europeanul anului 2010, cetãţean de onoare al Orãştiei

31 martie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Ieri, primarul Orăştiei, Alexandru Munteanu (foto stânga), i-a conferit titlul de cetăţean de onoare al municipiului, Mariei Ianei Matei (foto dreapta), distinsă cu premiul „Europeanul anului 2010”.

Scopuri umanitare

Născută la Orăştie, Maria Iana Matei a plecat din ţară după 1990, revenind acasă în 1998, când organizează acţiuni de ajutorare a copiilor abandonaţi, hotărând să se dedice acestei cauze. Ei i s-a acordat premiul „Europeanul anului 2010”, decernat de un juriu format din 19 editori europeni ai revistei Reader’s Digest, încununându-i astfel activitatea sa cu scop umanitar şi de combatere a fenomenelor sociale negative, cum ar fi abandonul familial şi traficul de fiinţe umane. Maria Iana Matei a mai primit distincţia „Hero of the Year”, din partea Departamentului de Stat al SUA, „Premiul pentru abolirea sclaviei”, din partea Camerei Lorzilor din Anglia.

„Ceea ce s-a întâmplat la Orăştie (n.r. – primirea titlului de cetăţean de onoare al municipiului), pentru mine înseamnă mai mult decât toate premiile obţinute. Sunt mândră că sunt orăştiană”, a spus Maria Iana Matei, ieri, la Orăştie, la primirea diplomei de cetăţean de onoare.

Primarul municipiului, Alexandru Munteanu, a declarat cu această ocazie că ar dori să ofere tot mai multe asemenea diplome, pentru cetăţeni ai Orăştiei, care ne fac mândri că suntem români.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Minerul Lupeni, în „război rece” cu F.R.F.

Oficialii echipei din Valea Jiului se plâng că Federaţia îi favorizează pe cei de la UTA Arad într-un litigiu cu...

Telegondola din Parâng, ridicată pentru 68 de milioane de euro

Municipalitatea Petroşani a încheiat licitaţia pentru dezvoltarea domeniului schiabil în Masivul Parâng, care prevede construirea unei telegondole cu plecare din...

Parc de panouri solare în Ţara Haţegului

Primarii din Ţara Haţegului au înţeles la timpul potrivit importanţa asocierii în vederea derulării unor proiecte comune. I-au „luminat” schimburile...

Închide